pantovčak laburisti sdss

Poziv da na Pantovčaku s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović razgovaraju o stanju u zemlji dobili su i Hrvatski laburisti i SDSS, no odazvat će se samo SDSS dok Laburisti to odbijaju ocjenjujući da je riječ o “loše organiziranoj paradi”, rečeno je u srijedu Hini.

Čelnik SDSS-a Vojislav Stanimirović potvrdio je Hini da je stranka dobila poziv da dođu danas poslijepodne, no zbog spriječenosti svojih saborskih zastupnika s Uredom predsjednice dogovoreno je da će se sastanak održati idući tjedan, u utorak poslijepodne.

“Sastanci ne smiju biti samo zbog forme, moraju biti sadržajni i pripremljeni”, rekao je Stanimirović.

Osim o ekonomskoj i socijalnoj situaciji, dodao je, s Grabar-Kitarović želimo razgovarati i o pitanjimaa manjinske zajednice i ostvarivanju prava koja im zakoni osiguravaju.

Poziv da danas dođu na Pantovčak dobili su i Laburisti koji su svoj dolazak ispričali ranije dogovorenim obvezama, a čelnica stranke Nansi Tireli kaže kako odbijaju doći i na drugi predloženi termin te ponavlja svoj stav kako joj sve liči na “cirkus”.

“Sastanak je sazvan radi postizanja suglasja o rješavanju ključnih društvenih problema i poticanja željenog razvoja Hrvatske, a dobili smo pola sata”, ističe Tireli neprimjerenim ocjenjujući način na koji je sve organizirano.

Trebamo se odazvati u roku od 24 sata kao da je rječ o pozivu na mobilizaciju ili raport, objašnjava, a to je neprimjereno s obzirom na to da se želi razgovarati o rješavanju problema u državi i postizanju konsenzusa.

“Mislim da rješavanje ključnih problema kojih u Hrvatskoj ima previše ne smije biti parada i hodočašće na Pantovčak. Ako se uistinu želi postići suglasje onda je, po mom mišljenju, trebalo poslati poziv svim strankama da dođu u isto vrijeme, zatvoriti nas na Panovčak i ne pustiti nas dok to suglasje ne postignemo”, rekla je čelnica Laburista. (Hina)