marina lovrić merzel sdp županica

Marina Lovrić Merzel, bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica, i članica predsjedništva SDP-a, prošli je tjedan ponovno ispitana u USKOK-u, objavio je jučer Večernji koji je neslužbeno doznao kako se protiv nje širi istraga.

Između ostalog istražuju se sumnje u nenamjensku potrošnju preko službene American kartice te kartice za gorivo kojom se koristila. Istraga je uputila na brojne sumnjive datume kada su se na kartici “peglali” visoki iznosi, a koji, sumnja USKOK, nemaju veze sa službenim dužnostima bivše županice.

Skupi smještaj za posjet klinici za estetsku kirurgiju platili građani

Kao sumnjivi datumi pokazali su se neki u srpnju 2009. i travnju 2011. kada je na službenoj kartici županica potrošila poveće iznose u luksuznim hotelima, restoranima i barovima u Opatiji te okolici, piše večernji. Istražitelji su doznali da je županica tada privatno bila u jednoj riječkoj poliklinici koja se bavi i estetskom kirurgijom. Smještaj u skupom hotelu i obroci u skupim restoranima plaćeni su službenom karticom, a do tamo je vozio službeni automobil.

Pogodovanje Dunavskom Lloydu

Večernji navodi i kako bi se proširenje istrage moglo bi se baviti i kupnjom bivše upravne zgrade Dunavskog Lloyda iz 2008. Tada je županija za kupnju objekta od 1800 kvadrata odlučila dati 2,159 milijuna eura, tj. oko 1200 eura po kvadratu.

Županija u ovom slučaju nije unajmila svog procjenitelja, nego je pristala na cijenu od 1200 eura po kvadratu jer je za Dunavski Lloyd sudski vještak Juraj Cvetnić tu zgradu procijenio na vrtoglavih 2162 eura po kvadratu.

Županica je kupnju ocijenila vrlo povoljnom, a 2012. tog je istog procjenitelja unajmila da procijeni vrijednost prostora bivšeg autosalona Lav auto Popeca, navodi večernji.

Nakon 5 mejseci zatvora aktivirala saborski mandat

Podsjetimo, Lovrić Merzel, koja je pet mjeseci provela u remetinačkom pritvoru zbog optužbi za milijunske malverzacije, u saborske je klupe ‘ušla’ nakon ostavke na mjesto sisačko-moslavačke županice.

Merzel je mandat formalno aktivirala 1. listopada, no već 3. listopada saborsko Mandatno-imunutetno povjerenstvo ukinulo joj je zastupnički imunitet zbog postupaka koji se vode protiv nje.

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana.