park prirode velebit sdp ivana maras zmajlović

Ovih dana svjedočimo nezabilježenom nepotizmu, ne samo u gradu Gospiću nego i u cijeloj Hrvatskoj, piše Lika online.

Naime, Zoran Milanović koji toliko truda ulaže, kako sam kaže, da bi SDP-e bio drugačiji od drugih valjda misleći i na nepotizam koji je pred kraj mandata u SDP-u uzeo duboke korijene. Zvuči gotovo nevjerojatno da je umjesto dosadašnjeg ravnatelja za ravnateljicu JU Park prirode “Velebit” izabrana Ivana Maras, supruga predsjednika SDP-a grada Gospića Nikole Marasa.

Podsjetimo Nikola Maras mnoge je optuživao za nepotizam i za sukob interesa. Naime, na Lika online pišu da je očito njegovim utjecajem po partijskoj liniji ministar Zmajlović izabrao nikoga drugoga nego li njegovu suprugu, za ravnateljicu JU Park prirode “Velebit”.

Povjerenstvo je sve prijave predsjednika SDP-a Nikole Marasa odbacilo kao neosnovane. Jesu li Maras i Zmajlović ovim potezom nanijeli nepopravljivu štetu SDP-u i Zoranu Milanoviću, vidjet će se uskoro.

U zadnjih 20 godina svjedoci smo rada mnogih političara na lokalnoj razini iz svih stranaka. Svima njima bi se moglo predbaciti za njihov rad ovo ili ono, ali niti jedan se nije drznuo biti u takvom nepotizmu i sukobu interesa kao Nikola Maras.

Cijeloj Hrvatskoj treba predočiti i pokazati što je eklatantan primjer nepotizma SDP-a.

Ostaje vidjeti hoće li Povjerenstvo za sukob interesa reagirati na ovaj besramni potez ministra Zmajlovića. Da podsjetimo, dosadašnji ravnatelj Ivan Tomljenović je član HDZ-a i očito da mu je to bila jedina mana, budući da su Ustanovom prodefilirali mnogi inspekcijski nadzori, te mu nisu mogli naći grešku zbog koje bi bio smijenjen ili barem rigoroznije kažnjen. Sve ovo je tipični primjer krajnje licemjernog nepotizma. Povjerenstvo će odlučiti je li to sukob interesa, ali nesumnjivo je riječ o krajnje nemoralnom potezu, piše Lika online.

Izvor: Sloboda.hr/Lika online
Foto: Lički put