Sveèana predaja aplikacijski paketa za vodoopskrbni sustav Vukovara

Na pripremno ročište za pokušaj podmićivanja vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije došao pravdajući se preko odvjetnika bolešću, a samo jedan sat kasnije novinari su ga fotografirali u osječkoj zračnoj luci. Onamo je došao u službenom vozilu s vozačem. Kada je uočio fotoreportere, pokušao je pobjeći od objektiva.

U automobilu odlazi na staru cestu koja ide kroz polje i skriva se iza zelenog raslinja i sastaje s nepoznatim osobama. Potom bježi jer su se fotoreporteri počeli približavati i snimati.

U Osijeku sam odnio dokumentaciju odvjetniku. Imam velike napadaje žučnog kamenca koje nisam riješio i na povratku sam se želio poljubiti sa svojom kćeri koja odlazi na godinu dana u Ameriku zajedno sa zetom, objasnio je Sabo za HTV zašto je bio u osječkoj zračnoj luci.

Sabu brani Nobilo – “Nagodbe neće biti”

Ponovno je odgođeno pripremno ročište u postupku protiv vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, optuženog za pokušaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika HDZ-a Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Sabo se danas nije pojavio na Županijskome sudu u Osijeku zbog zdravstvenih tegoba, rekao je njegov novi odvjetnik Anto Nobilo. Prema liječničkim nalazima, očekuje da bi njegov oporavak trebao trajati tri tjedna. Dodao je kako vjeruje da će nakon novog pripremnog ročišta, 23. travnja, biti sazvana glavna rasprava. Nobilo tvrdi da neće biti nagodbe s USKOK-om u ovom slučaju.

Nema predaje, idemo u pravnu bitku i idemo dokazati da gospodin Sabo nije počinio nikakvo kazneno djelo,poručio je Nobilo.

Sabi još jednom ukinut imunitet

Hrvatski sabor danas je, još jednom, ukinuo imunitet SDP-ovu zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi te time odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv njega. Za takvu odluku, bez rasprave, izjasnilo se svih 97 zastupnika nazočnih u sabornici.

Odobrenje za pokretanje kaznenog postupa zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru putem DORH-a.

Sabi je Sabor već jednom ukinuo imunitet, i to za slučaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika. To se moralo učiniti i sada jer se ukidanje imuniteta odnosi samo na ono kazneno djelo za koje je traženo odobrenje.

Od izbijanja afere protekloga ljeta Sabo je odbacivao optužbe, tvrdeći da je riječ o političkoj namještaljci.

Prije potvrđivanja optužnice Optužno je vijeće kao nezakonit dokaz izdvojilo snimku razgovora između Željka Sabe i Marije Budimir te dokaze koji su proizašli iz nje, ali je Vrhovni sud u žalbenom postupku ipak odlučio da snimka bude uvrštena kao dokaz.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: narod.hr