Ruza_Tomasic_official

Ruža Tomašić odlučila je aktivno ostati u politici. Neće otići u političku mirovinu, što je bila jedna od mogućnosti, nego će sa svojim istomišljenicima pokušati osvojiti politički teren na desnici, objavio je vecernji.hr.

Njezini bliski suradnici, koji su zajedno s njom napustili HSP AS, osnovali su u četvrtak Hrvatsku konzervativnu stranku, kojoj je formalno na čelu malo poznati Mihovil Stanišić, a glavni tajnik Denis Bevanda. Ruža Tomašić zasad nije uključena u rad stranke, ali je gotovo izvjesno da će nakon Nove godine doći na njezino čelo. Iako nije bila na osnivačkoj skupštini, Ruža Tomašić dobro je upućena u to što rade njezini kolege, prenosi Narod.hr.

“Bivši članovi HSP-a AS osnivaju novu stranku”, izjavila je Ruža Tomašić dodajući da je svojoj obitelji obećala kako će do Nove godine biti samo zastupnica u Europskom parlamentu. Na našu konstataciju da to znači kako ne isključuje mogućnost da nakon Nove godine preuzme čelnu poziciju u stranci, Ruža Tomašić odgovorila je da je to moguće.