ubijeni policajac dino molnar korupcija

Dino Molnar radio je kao policajac u postaji Mursko Središće. U siječnju 2013. pronađen je mrtav u svojem automobilu. Očevidom je utvrđeno da je počinio samoubojstvo, što je prije nekoliko tjedana potvrdilo varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo. No roditelji u to ne vjeruju. Dino je, tvrde, smaknut jer je želio raskrinkati korupciju.

Unutarnja kontrola MUP-a otkrila je manje nepravilnosti, nekoliko policajaca je disciplinski sankcionirano, optužbe Molnarovih roditelja su neutemeljene, odgovaraju iz međimurske policije. U sindikatu smatraju da je istraga bila “šlampava”. Iz Županijskog odvjetništva odgovaraju da je istraga bila opsežna i temeljita, bez potrebe za obdukcijom.

U Odvjetništvu su nam pokazali opsežan spis od 440 stranica o predmetu, no nismo dobili dozvolu za snimanje. Proveli su medicinsko i balističko vještačenje, ispitali mrtvozornika i desetak svjedoka, čak su pribavljeni podaci o vremenskim uvjetima i visini snijega. Dokaze da je Dino Molnar ubijen nisu pronašli.

Molnarovi roditelji s tim se ne slažu i kažu – na ovome neće stati, piše HRT. Predmetom se, kako neslužbeno doznajemo, bavi i USKOK. I njega zanima jesu li tvrdnje u pismu Dine Molnara točne.

Više pogledajte u HRT-ovom video prilogu.