milanka opačićFoto: Youtube

Kršćanska inicijatva “40 dana za život” ispred vukovarske je bolnice molila za ženu koja je navodno dolazila onamo na abortus, a njihova je molitva uzburkala mnoga srca. Događaj je komentirala i bivša ministrica socijalne skrbe Milanka Opačić, i to vrlo osuđujuće:

“Započet ću citatom te inicijative: “Najavljen je dolazak trudnice na pobačaj u vukovarsku bolnicu”. Ovo je definitivno dokaz da su oni imali inforomaciju tko i kada dolazi. Mi u SDP-u najoštrije optužujemo ovakvo ponašanje i smatramo da su ovim činom ugrožena temeljna ljudska prava, prava pacijenata i prava žene na izbor. Očekujem od DORH-a da odradi istragu i da vidi je li bilo curenja informacija iz bolnice. Na fotografijama su bili i djelatnici bolnice prema tome imamo puno pravo sumnjati da su podaci o ženi i došli iz same bolnice. Očekujemo rekaciju DORH-a jer je ovdje riječ o kršenju niza zakona koji štite temeljna prava pacijenata i građana i mislimo da je ovo doista nešto što uznemirava cijelu hrvatsku javnost i istraga je nešto što može zaustaviti curenje informacija”, izjavila je Opačić za N1.

Klikni LIKE ako si za zabranu ubijanja nerođene djece!

Spomenutoj je televiziji vršiteljica dužnosti ravnateljice Opće bolnice Vukovar, Vesna Bosanac, rekla da je vijest o dolasku nepoznate žene na abortus u vukovarsku bolnicu bila dezinformacija te da u toj bolnici prema izvješću odjela ginekologije nije bilo nijednog abortusa. Bez obzira na to, Milanka Opačić je u ime SDP-a, kao i dio ljevičarskih medija, oštro osudio molitvu te uz nju povezao niz “zakonskih prekršaja”.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Dnevno.hr