pedofili policija

Varaždinska policija je pritvorila 49-godišnju ženu i desetoricu starijih muškaraca za koje je utvrđena sumnja da su spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su bile maloljetne, izvijestila je u srijedu varaždinska Policijska uprava.

Sumnja se da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi sa šireg varaždinskog te međimurskog i zagrebačkog područja kroz duže vremensko razdoblje višestruko spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su one bile maloljetne dobi. Protiv osumnjičenih podnijete su kaznene prijave za kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i oni se nalaze u pritvoru.

Policijski službenici su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu opsežno kriminalističko istraživanje proveli nad više osoba vezano uz kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaže se u priopćenju.

Druge informacije o ovom slučaju varaždinska policija ne želi iznositi, a tijekom dana očekuje se priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Iz Policijske uprave varaždinske uputili su apel javnosti da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci. (Hina)