Dragan Vasiljković kapetan dragan izručenje

Dragan Vasiljković, ozloglašeni Kapetan Dragan, ovog tjedna bit će izručen Hrvatskoj i njegov dolazak u Split očekuje se u četvrtak. Na Županijskom sudu u Splitu obavljaju se pripreme za prihvat optuženog ratnog zločinca koji je u australskom pritvoru proveo gotovo devet godina.

Vasiljkoviću je prošlog mjeseca dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti, splitski odvjetnik Darko Stanić. No, još uvijek je otvorena mogućnost da ga umjesto Stanića zastupa neki drugi odvjetnik jer kao australski državljanin on ima pravo na plaćenu obranu pred hrvatskim sudom.

Nakon izručenja hrvatskim vlastima u četvrtak ujutro Vasiljković bi trebao biti predan splitskom županijskom državnom odvjetništvu koje protiv njega vodi istragu. Ondje će ga ispitati istražitelji koji bi potom trebali zatražiti da mu se odredi istražni zatvor, u kojemu bi čekao suđenje.

Prema ranije objavljenoj proceduri, iz Australije bi ga u Hrvatsku trebali dovesti naoružani hrvatski policajci koji bi trebali biti s njim tijekom leta.

Izvor: HRT