ivica_babic

Policajci iz PNUSKOK-a uhitili su u Virovitici predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivicu Babića, prenosi HRT. Pretražili su njegov stana i garažu u Ulici Ljudevita Gaja. U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je Babić status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije.

[quote]’Ne mogu se oteti dojmu da je rigidno postupanje policije prema Babiću vezano za djelovanje Hrvatskog liječničkog sindikata, s ciljem da se dodatno oteža sindikalno djelovanje u Hrvatskoj'[/quote]

Ministar zdravlja Rajko Ostojić o Babićevu je uhićenju doznao iz medija, donosi HRT. ‘Pričekajmo što će reći nadležna tijela’, kratko je odgovorio ministar Hini upitan za komentar uhićenja predsjednika sindikata koji je prošle jeseni vodio dvomjesečni štrajk liječnika. ‘Ne mogu se oteti dojmu da je rigidno postupanje policije prema Babiću vezano za djelovanje Hrvatskog liječničkog sindikata, s ciljem da se dodatno oteža sindikalno djelovanje u Hrvatskoj’, izjavio je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević.

Bili razlozi za Babićevo uhićenje utemeljeni ili ne, jedno je sigurno. Babićevim uhićenjem, ministru zdravlja Rajku Ostojiću zasigurno je pao kamen sa srca jer iza rešetaka odlazi njegov trenutno najveći protivnik koji mu je mjesecima zadavao toliko problema.

Autor: F.Č.
Foto: Screenshot/Youtube