goran radman hrt

Goran Radman novinaru HRT-a Vedranu Kukavici izrekao je opomenu pred otkaz zbog statusa napisanog na Facebooku. Glavni ravnatelj HRT-a drži da je Kukavica povrijedio ugled kuće, Tportal neslužbeno je doznao s Prisavlja.

Podsjetimo, Kukavica je dan nakon smrti Vlade Divljana, frontmena grupe Idoli na svom profilu napisao: “Bog mu dao mir duši… Ali, evo recimo moj sin Jozo ima 23 godine, prati glazbu, slaže note i melodije, svira, brejka… baš je, čini mi se, u toku… a pojma nema tko je blagopočivajući Vlada Divljan.

Zapravo sam htio pitati, ako mi netko može pomoći: koliko godina će proći dok ovakve vijesti skinemo s naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom koncesijom? Hoćemo li morat čekat dok umre zadnji čovjek koji je živio prije 1991.? I, onako usput: je li u zadnjih 25 godina umro ijedan glazbenik u Mađarskoj, Austriji il Slovačkoj?”

U komentarima se nakon toga povela žestoka polemika, a bivši djelatnik HRT-a Zoran Šprajc napisao je: “Možda je stvar u tome da dosta Hrvata za razliku od tebe nije živjelo u Mađarskoj, Austriji ili Čehoslovačkoj nego u zemlji gdje je Vlada Divljan bio dosta poznat glazbenik.”