deložacija ivan pernar živi zid hdz

Jučer se prvi put dogodilo da je obitelji koju deložira kreditni sustav odbijen zahtjev za zaštiti od strane udruge “Živi zid”.

Naime, žena čiju se obitelj danas deložira članica je HDZ-a. Usprkos tome, “Živi zid” ju je htio braniti, no jedino pod uvjetom da se javno pred kamerama odrekne HDZ-a, osudi politiku koju oni zagovaraju i pokaje zbog članstva u toj organizaciji.

Nakon što je više puta odbila prihvatiti taj uvjet, Ivan Pernar, inače vođa “Živog zida”, uzeo je komad papira i napisao “biti lojalan HDZ-u i biti deložiran” i odmah ispod toga “odbiti poslušnost HDZ-u i biti spašen od deložacije”.

Žena je potom počela pričati o tome kako je već 20 godina u HDZ-u i da ih se ne može odreći. Tada ju je Pernar upozorio da će to sa sobom povući određene posljedice, ali je rekla da će ako mora birati, da će radije biti deložirana nego se odreći HDZ-a.

Iz udruge “Živi zid” navode da današnju deložaciju nemaju namjere spriječiti, već će ju samo snimiti kao “opomenu drugima koje su posljedice lojalnosti režimu”.

Autor: Sloboda.hr
Foto: Ilustracija