rada borić, nova ljevicaFoto: facebook

Rigidna ekstremna ljevičarka Rada Borić na osnivačkoj skupštini je izabrana za potpredsjednicu nove ultraljevičarske stranke Nova ljevica.

“Bit ćemo ustrajni i odlučni u tome da pokažemo da je u Hrvatskoj moguć drugačiji politički i govor i drugačije političko djelovanje, da pokažemo da u Hrvatskoj možemo i moramo svi živjeti dostojanstvenim životom, i radnici i nezaposleni i oni koji žive od svojih mirovina… svi zaslužujemo živjeti bez straha i da se poštuju ljudska prava svih, svih nas različitih, za bolju Hrvatsku”, kazala je Borić na osnivačkoj skupštini Nove ljevice.

Pozivajući se na ljudska prava, ljudsko dostojanstvo, radnike i različitost, notorna Rada Borić na Facebooku je s ponosom objavila svoju šokantnu fotografiju s komunističkom beretkom na glavi na kojoj se nalazi velika crvena zvijezda petokraka – simbol masovnog kršenja ljudskih prava, gaženja ljudskog dostojanstva, kršenja radničkih prava i netrpeljivost prema raznim oblicima različitosti (političkim opredjeljenjima, religioznost itd.).

Podsjećamo da je Borić i komentatorica emisije Peti dan na HRT-a u kojoj se komentiraju aktualna društvena zbivanja. Zanima nas samo hoće li Borić usprkos nastaviti sudjelovati u emisiji nakon aktivnog angažmana u ekstremno ljevičarskoj političkoj stranci i šokantne objave fotografije s komunističkom zvijezdom petokrakom?

Izvor: Sloboda.hr