mirjana hrga novosti pupovac

Pupovčevo glasilo Novosti, glasilo financirano iz hrvatskog proračuna poznato po ismijavanju svega hrvatskoga, još se jednom obračunalo s neistomišljenicima. Ovoga puta meta napada bila je Mirjana Hrga, voditeljica RTL-a Danas. No, nije im ostala dužna.

Hrga je ovom glasilu, poznatom po širenju govora mržnje pravdajući ga satirom, za što dobivaju hrvatske kune, zasmetala zbog jednog pitanja postavljenog zbog incidenta u HND-u.

“Kako je uopće došlo do ovoga? Ako su unijeli transparent, mogli su unijeti bilo što”, pitala je Hrga reportera iz HND-a kao komentar na sramotnu predstavu u HND-u kada je Predsjednica izviždana, i to s leđa. Rečenica koja je bila povod za reakciju Novosti.

“Siromah je dobio dužnost da po sigurnosnim pitanjima harangira predsjednika zanatske udruge Sašu Lekovića. Za nekolicinu aktivista RF-a u kroničnom izdisaju Hrga je tako prozirno dala naslutiti da se moglo raditi o dobro obučenim boljševičkim bombašima-samoubojicama… U vrijeme kad je HTV okupiran desničarskim fanaticima, dovođenje Mirjane Hrge na RTL najveće je medijsko samoubojstvo u povijesti Hrvatske, koja inače ne oskudijeva sličnim anomalijama. Dok umniji ljudi prebiru po daljinskim upravljačima, šizoidno bježeći s frekvencije javne TV kuće, RTL je raskopao sasvim pristojni RTL Danas, tjerajući upravo takav segment publike. Emisiju su prepustili urednici koja postavlja pitanja koja su koliko zdravo nedotupava toliko i jeftino patriotska. Tako je slika RTL-a bezrazložno i tužno zamrznuta u zloglasnim HTV-ovim ‘Motrištima’ 1997. godine”, stoji u tekstu u Novostima pod naslovom ‘Katran i perje: Suicid iz zasjede’.

Smeta im i pitanje koje je uputila Ivi Josipoviću prije nekoliko tjedana kada ga je pitala “je li ovo bilo baš pravo mjesto i vrijeme za ovakav istup”, u povodu intervju koji je dao srpskom tabloidu govoreći o rastu ustaštva u Hrvatskoj.

No, Hrga se oglasila putem društvenih mreža.

“Simpa su mi ovi jurišnici. Nadam se da imaju dovoljno para da pokriju štetu ovakvog ‘odgovnog novinarstva'”, napisala je Hrga aludirajući na činjenicu da ovom glasilu ne smetaju hrvatske kune kojih dobiju u izobilju iz državnog proračuna.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr