kolinda grabar kitarović milorad pupovac posvećenje ureda ovalni ured luka mišetić

Milorad Pupovac smatra kako u Bijeloj kući nema molitve? Poučen time, smatra i da je posvećivanje ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović – sramotan potez!

Milorad Pupovac izjavom za medije otkrio je kako je Kolinda Grabar Kitarović “teško pogriješila” kada je dala posvetiti svoj ured, piše Dnevno.hr.

“To je potpuno u suprotnosti s našim Ustavom jer tu vrstu uloge Crkva u našem društvu nema. Posvećivanje prostora u kojem radi predsjednik Republike težak je atak na sekularnost i vrijednosti sekularne države. Oni koji se pozivaju na Obamu, pogrešno informiraju javnost. Molitveni doručak ne održava se u Bijeloj Kući ni u bilo kojoj službenoj prostoriji Kongresa, Senata ili State departmenta, već u hotelu. Molitveni doručak okupljanje je različitih , konkurentnih i sukobljenih na kojem svatko tko sudjeluje može biti propovjednik, svećenik. Ovo što je napravila predsjednica nešto je sasvim drugo i protivno preambuli Ustava po kojoj je Hrvatska država Hrvatskog naroda i nacionalnih manjina koje su ujedno i vjerske manjine. Što bi to trebalo značiti, da predsjednica treba primiti i nekog pravoslavnog, protestantskog, muslimanskog ili židovskog predstavnika pa da i oni posvećuju ured?”, pita se Milorad Pupovac aludirajući na izjavu vlč. Antona Šuljića koji je rekao:

“Vjera je javna stvar. Pitajte predsjednika SAD-a zašto priređuje “molitveni doručak”? Vrijeđa li i to sekulariste? Trebali bismo se malo više potruditi oko vrijednosti svoga vlastitog zapadnog svijeta, a ne odmah dizati paniku”, kazao je.

Da je Milorad Pupovac u krivu kad tvrdi da se molitve ne održavaju u prostorijama Bijele kuće, svojim statusom na Twitteru pokazao je i Luka Mišetić koji je rečenicu “Milorad Pupovac tvrdi da američki predsjednici ne organiziraju molitve u Ovalnom uredu” potkrijepio fotografijom koja to negira.

kolinda grabar kitarović milorad pupovac posvećenje ureda ovalni ured luka mišetić