milorad pupovac kolinda grabar kitarović

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac te predsjednik Zajedničkog vijeća općina Dragan Crnogorac smatraju da dovdena u pitanje opstojnost daljeg rada i djelovanja spomenute dvije organizacije u Hrvatskoj koje okupljaju pripadnike srpske nacionalne manjine.

Razlog tomu jest njihovo financiranje koje je izbačeno iz državnog proračuna. Naime, ove su dvije organizacije za svoj rad i djelovanje do sada godišnje iz državnoga proračuna primale oko 9 milijuna kuna, sada će taj iznos biti – ravan nuli. Pupovac je naglasio da će se još jednom za pomoć obratiti premijeru i Vladi RH prije nego što pomoć zatraže od međunarodnih institucija koje osiguravaju provedbu međunarodnih ugovora kojima su zajamčena prava Srba u Hrvatskoj.

“Ovdje je riječ o narušavanju autonomije rada i djelovanja ZVO-a i SNV-a”, izjavio je Milorad Pupovac na konferenciji na kojoj se govorilo o spornom financiranju, dodajući da planovi razbijanja SDSS-a i srpskih organizacija neće uspjeti.

Klikni LIKE ako se slažeš da Pupovac nije zaslužio ni kune proračunskog novca!

“Šest mjeseci traju pokušaji razbijanja SDSS-a i srpskih organizacija u Hrvatskoj. Mi smo otvoreni za mogućnost razgovora i za suradnju s Vladom što ne znači i da smo za sudjelova je u Vladi RH. Kada se radi o međusobnim političkim odnosima oni moraju biti predmet ozbiljnih razgovora. Vjerujem kako bi odnosi bili drugačiji da su s nama razgovarali umjesto što su kupovali naše zastupnike”, dodao je Pupovac, vidno nezadovoljan izostankom novčane potpore Republike Hrvatske.

S obzirom na to čime se Pupovčev SNV bavio posljednjih godina, uskraćenje proračunskog novca je u potpunosti opravdano.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr/Vecernji.hr