predsjednički izbori sučeljavanje josipović kolinda sinčić kujundžić

Tri televizijske kuće s nacionalnom koncesijom odredile su termine za sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Prvo će se održati danas na HTV 4, vodit će ga Tatjana Munižaba, a sasvim je izvjesno da će sučeljavanje biti u krnjem obliku jer u njemu neće biti Ive Josipovića, donosi tportal.

Uslijedit će potom sučeljavanje na RTL Televiziji, 21. prosinca u udarnom večernjem terminu, koje će voditi Igor Bobić, a dan kasnije pretendenti na Pantovčak naći će se kod Mislava Bage na Novoj TV u 21 sat.

Zadnji dan izborne kampanje, 26. prosinca, kandidate s valjanim kandidaturama najprije čeka sučeljavanje na Hrvatskom radiju, a onda i veliko finale na HTV-u. Sučeljavanje na HR-u terminu od 8 do 10 sati vodit će Milena Jukić Ugrin i Mislav Togonal, dok je za televiziju rezerviran večernji prime time termin u 20 sati na HTV1.

Moderatorica tog sučeljavanja bit će Daniela Trbović, a predsjedničkim kandidatima pitanja će postavljati novinari Dragan Nikolić, Aleksandar Stanković, Katarina Periša Čakarun i Eliana Čandrlić.

Uz sučeljavanja kandidata HTV će na HTV 4 u periodu od 15. do 18. prosinca imati pojedinačna predstavljanja kandidata u 45-minutnim emisijama koje su zamišljene kao polusatni razgovori s kandidatima i petnaestominutni prilozi o njima. Predstavljanja će voditi Goran Rotim i Mirjana Posavec.