braća sinković

Sjajni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su olimpijsku zlatnu medalju pobjedom u finalnoj utrci dvojca na pariće, što je prvo hrvatsko veslačko zlato od samostalnosti.

Na prvom prolazu na 500 metara Sinkovići su se malo odvojili s vremenom 1:40.86, a korak s njima su držali samo Litvanci, koji su ih nakon toga počeli sustizati i na 1000 metara su došli na samo 0,23 sekundi zaostatka. Nešto kasnije su i prestigli hrvatski čamac i preuzeli vodstvo te su na 1500 metara Sinkovići zaostajali 0,66 sekundi! Neočekivana drama u završnici, ali upaljeni su hrvatski turbo motori i u cilj su Hrvati ušli s pola dužine čamca prednosti, s vremenom 6:50.28!

Drugi su bili Litavci Griškonis i Ritter (6:51.39), a treći Norvežani Tufte i Borch (6:53.25).

Hrvatski dvojac je u polufinalnoj utrci bio nešto manje uvjerljiv nego što je naviknut, ali i u finalu je usprko litvanskom izazovu nastavljen niz neporaženosti.

Sinkovići su tako aktualnom naslovu svjetskih prvaka dodali olimpijsko zlato, koje lijepo nadopunjuje srebrno odličje iz četverca na pariće osvojeno na Igrama u Londonu 2012. godine.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: fah