promjena vremena vrijeme pljusak

U petak nam nošena južnim vjetrovima stiže veća promjena vremena s dosta oblaka i kiše koja će mjestimice biti obilna. Temperatura neće padati, naprotiv od nedjelje će i rasti. Stabilizacija se očekuje tek u utorak.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Bit će nestabilno pa će postojati mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, uglavnom u unutrašnjosti tijekom poslijepodneva. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 15 do 20°C.

U subotu će u kontinentalnoj unutrašnjosti i Dalmaciji biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz malu mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove. Oblačnije će biti u gorskoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će vjerojatnost za kišu biti veća. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a u na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U nedjelju će i dalje biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti oblačnije, a postoji mogućnost i za slabu kišu, uglavnom poslijepodne i navečer, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i prijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, na otvorenom srednjeg Jadrana i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 22, a na Jadranu od 16 do 21°C.

U ponedjeljak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove, duž Jadrana i s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 15 do 20, a u Slavoniji do 23°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, postupna stabilizacija vremena očekuje se tek u drugom dijelu utorka.

Izvor: tportal