nedeljka kosovec

Humanitarna akcija – za Božić je objavljena priča o siromašnoj ženi. Dobila je novac i kuću na korištenje.

35-godišnja Nedeljka Kosovec iz vrbovečke Dubrave pred kamerama je molila za pomoć zbog neimaštine za sebe i tri kćeri tvrdeći kako joj muž ne plaća alimentaciju. Cijela se Hrvatska digla na noge i siromašnoj obitelji donirala stvari i novac, a nitko nije znao da je muža godinu dana prije, zajedno s ljubavnikom, brutalno ubila, navodi Večernji list.

Obitelj dobila kuću, novac i stvari

“Živim sama s troje djece u ruševnoj kućici. Krov prokišnjava, a za drugi nemamo jer sam nezaposlena. Preživljavamo samo od dječjeg doplatka. Bivši nas je muž napustio i ne plaća alimentaciju”, objašnjavala je tada novinarima jedne televizije.

Njezinoj obitelji Zagrebačka županija donirala je 40.000 kuna. Od umirovljenog poduzetnika i susjeda Milana Sablića dobili su čak i kuću u susjednom Vukšincu. Ova priča bi ostala lijepa, da se sada, četiri mjeseca kasnije, nije doznala šokantna istina.

Što se dogodilo?

Nedeljka i njezin 26-godišnji partner Mate O. su isplanirali i proveli u djelo ubojstvo Nedeljkina supruga, tada 41-godišnjeg Ivice. Policija sumnja kako su 24. studenog 2013. godine dogovorili ubojstvo. Mate je na spavanju Ivicu nekoliko puta udario sjekirom u glavu, a zatim mu je ispalio u glavu dva hica iz plinskog pištolja. Nakon toga Mate je Ivicu odvukao u podrum kuće, gdje su ga on i Nedeljka još nekoliko puta izboli nožem.

Zajedno su detaljno oprali tragove krvi i zapalili krevet na kojem su ubili Ivicu. Tijelo su kombijem odvezli o napuštenog imanja u Novom Selu kod Vrbovca. Omotali su ga trakom i zavezali komad željezne tračnice za njega, te su ga bacili u bunar udaljen samo nekoliko desetaka metara od kuće Ivičinih roditelja. Nitko ništa nije znao do prije nekoliko dana.

Obitelji u šoku

U kućanstvu s obitelji Kosovec živio je i Mate O., kojeg je ubijeni Ivica. uzeo za radnika. Zajedno su izvlačili drva iz obližnje šume. Prema riječima Ivičinog oca Stjepana sve je krenulo po zlu kada su Nedeljka i Mate postali ljubavnici. O tome je posljednji put i razgovarao sa sinom.

“Sjedio je u kombiju koji je parkirao pokraj bunara. Ja sam slučajno naišao jer u blizini imam polje. Gledao je u pod i činio se zabrinutim. Pitao sam ga: “A što ti je, sine?”, a on je rekao da ne zna što će”, rekao je otac za Večernji list. Tada mu je, objasnio je, Ivica rekao da razmišlja o samoubojstvu, ali i ubojstvu ljubavnika. Otac mu je savjetovao da ode od kuće kako bi se cijela situacija bar malo smirila.

Mjesec dana kasnije u selu je krenula priča kako je Ivica nestao, a Nedeljka je rekla i njegovoj i svojoj obitelji da je Ivica otišao sa starijom ženom u crnom autu riječkih oznaka. Stjepan nakon toga sina nije ni vidio, ni čuo. Zvao ga je i nekoliko stotina puta, no nisu o njemu saznali ništa dok im policija nije došla na vrata.

I obitelj osumnjičene tvrdi kako nisu ništa znali. “Nitko od nas nije znao ništa o tome. Da sam ja znao da je to napravila, iako mi je kći, istog bih dana otišao na policiju i prijavio je”, kaže Mirko T., otac osumnjičene. Rekao je i kako je pokojni Ivica ponekad tukao njegovu kćer, no on se ipak nije želio miješati u njihov odnos.

Djevojčice još ne znaju istinu o majci i ocu, a trenutno su na čuvanju kod djeda i sestara Nedeljke T., koji planiraju predati zahtjev za skrbništvo.

Nedeljka i Mato istražiteljima su priznali što su učinili Ivici, ali tvrde da nikada nisu bili u ljubavnoj vezi.