pretučen željko peratović josip perković udba

Poznati hrvatski novinar Željko Peratović pretučen je jučer u svom domu u Luci Pokupksoj kraj Karlovca. Napale su ga tri osobe, a Peratoviću se upravo ukazuje pomoć u karlovačkoj bolnici. Dobio je više udaraca u glavu, a razbijena mu je i arkada.

Nakon napada pružena mu je pomoć u karlovačkoj Općoj bolnici koju je napustio oko 22 sata u pratnji policije. Napad je u izjavi za Hinu doveo u vezu sa slučajem Perković.

Peratović je svojedobno prijavio prijetnje koje mu je upućivao Josip Perković kojemu se trenutno sudi u Münchenu zbog sumnje za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

Hina na je bolničkom prijemu doznala da su Peratovićeve ozljede lakše, s jednim šavom na glavi, a da je otišao s policijom da bi pomogao u kriminalističkom istraživanju. Karlovačka policija potvrdila je Hini da je oko 19 sati u Luci Pokupskoj došlo do fizičkog napada na muškarca (49), koji je zbog povreda prevezen u bolnicu, te da traje potraga za napadačima i kriminalističko istraživanje.

Sam Željko Peratović je u telefonskoj izjavi za Hinu rekao da mu se vrti, da ima šav na glavi, suha usta. Za trojicu napadača je rekao da ih ne poznaje, te da ih je očito netko poslao.

“Rekli su da mi je to zato jer pišem o ilegalnom šljunčarenju, ali to, naravno, nema veze s mozgom. Ono na čemu sam u posljednje vrijeme radio je slučaj Perković i ja to s tim dovodim u vezu”, rekao je.

Također je rekao da skoro dva sata od napada policija još nije uhitila napadače, iako mu mještani javljaju telefonom da su u jednoj birtiji u mjestu, kamo su jednostavno otišli nakon što su ga pretukli. Prije toga su s autom ušli u njegovo dvorište, ugurali ga u kuću i, kako kaže, “iscipelarili.”

Autor. Sloboda.hr/Hina