predsjednica rh kolinda grabar kitarović dan oružanih snaga

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović privremeni će ured uoči izbora i obljetnice pada imati u Vukovaru, točnije u Palači Vukovarsko-srijemske županije.

Na Pantovčaku kažu kako je ovakvo izmještanje Kolindinog ureda najavljeno još prije nekoliko mjeseci kada je pripreman njezin boravak u Splitu. Podsjećamo, predsjednica je u kolovozu na desetak dana svoj ured preselila baš u Split, a sada će prije odlaska u Vukovar ured kratko biti i u Istri, točnije u Puli od 14. rujna.

Još nije poznato koliko će Kolinda boraviti u svojim privremenim uredima u Puli i Vukovaru, ali sistem rada privremenog ureda bit će isti kao i za boravka u Splitu, piše Jutarnji list. To znači da će prvog radnog dana biti simbolično podignuta zastava i u Puli i u Vukovaru.

Za vrijeme Kolindinog boravka u Istri i Slavoniji s predsjednicom će cijelo vrijeme biti i njezini najbliži suradnici. Predsjednica će boravak u Istri i Slavoniji iskoristiti za susrete s građanima i gospodarstvenicima te kako bi se upoznala s problemima u tim krajevima Lijepe naše.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji/Direktno.hr