kolinda grabar kitarović akcija plitvice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar–Kitarović primila je u petak ratne zapovjednike vojno-redarstvene akcije “Plitvice” koji su joj tom prigodom zahvalili što ih je primila i iskazala poštovanje hrvatskim braniteljima te na njezinu dosadašnjem širenju istine o Domovinskom ratu.

Ratni zapovjednici vojno-redarstvene akcije “Plitvice”, general Josip Lucić, predstavnici Antiterorističke jedinice Lučkoga, Jedinice za posebne namjene Rakitja i Specijalne policije Kumrovca iznijeli su predsjednici Republike Hrvatske probleme hrvatskih branitelja. Istaknuli su problem nedostatka korektne i produktivne komunikacije između državnih institucija i branitelja te su iskazali žaljenje zbog omalovažavanja Domovinskog rata i vrijednosti koje su iz njega proistekle, izvijestio je Ured predsjednice.

Također su istaknuli da se odnos institucija prema braniteljima odražava i na odnos šire društvene zajednice prema njima te su je pozvali da nastavi pozitivno djelovati kad je riječ o Domovinskom ratu i braniteljima.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je ratnim zapovjednicima na trudu i hrabrosti u obrani Republike Hrvatske te na aktivnom sudjelovanju u razvoju i ustroju Oružanih snaga i izgradnji Hrvatske danas.

Predsjednica Republike još je jedanput istaknula potrebu uključenja braniteljske populacije u društveni život u vezi s izgradnjom pozitivnih vrijednosti suvremenog društva, navodi se na kraju priopćenja. (Hina)