ministar branitelja predrag matić

Ministar branitelja Predrag Matić, na konferenciji #VladaUP družio se s hrvatskim korisnicima Twittera. Na konferenciji, uz Matića, je bio i pomoćnik ministra, Bojan Glavašević i novinar RTL televizije Hrvoje Krešić, koji su bili moderatori.

Osvrnuo se ministar naravno i na prosvjed hrvatskih branitelja, stopostotnih invalida Domovinskog rata, u Savskoj 66, piše narod.hr. Matića su upitali razumije li on što hrvatski branitelji koji prosvjeduju. ”Ne znam što prosvjednici u Savskoj žele, ali razumijem tko ih je tamo postavio, tražili su da se povuče prijedlog zakona, to smo učinili, ali oni se ispred zgrade ne miču. Ne razumijem ni što bi dobili mojom ostavkom, ako bi nakon mene došao Pero Perić. Ostavku neću podnijeti iz nekoliko razloga. Mislim da dobro radim posao, da sam jedan od uspješnijih ministara”, nakon čega je dodao da se demokracija ne događa na ulicama.

Ministar je odgovarao i na pitanje ima li Vlada političke koristi od prosvjeda branitelja u Savskoj, o čemu govore neki analitičari, što, naravno, uopće nije dokazano, niti bilo koji pokazatelji sugeriraju nešto slično. Matić tvrde da bi najradije da prosvjeda nije bilo, nakon čega dodaje da je šator kao rat, u kojem postoji, kako tvrdi, tehnički pobjednik, no, zaključuje da su zapravo svi gubitnici.

”Što se mene tiče, mogu prosvjedovati do sudnjeg dana ako je to u okviru demokratskih standarda. Nekima u tom šatoru je to prvi dodir sa šatorom jer nisu nikada bili ni u ratu ni na kampiranju”, Matić i dalje tvrdi da je prosvjed ilegalan te da mu se dopušta održavanje zbog sažaljenja prema invalidima, koje, kako tvrdi, ”organizatori iskorištavaju u iskorištavaju na perfidan način.” Nakon čega je Matić rekao da mu je policija rekla da bi oni prosvjed riješili za pet minuta, ali organizatori su najteže invalide stavili u prvi plan: “Oni iskorištavaju ljude u kolicima”.

Inače, branitelji koji više od šest mjeseci prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj traže ostavku ministra Matića, ali i Bojana Glavaševića, kap i Matićeve zamjenice Vesne Nađ.

Kako će nakon novih teških izjava reagirati hrvatski branitelji u Savskoj?