pravoslavni pop monah arsenije kršćanske žene muslimanke

Donosimo vrlo zanimljivi video isječak iz gostovanja jednog od pravoslavnih svećenika na televiziji RTRS, a koji se vrlo brzo počeo širiti društvenim mrežama.

Monah Arsenije, svjetovnog imena Aleksandar Jovanović, govorio je o stanju današnjih kršćanskih žena o kojima zdravlje društva mnogo ovisi.

“Neki put se mi kršćani tako sprdamo, kažemo vidi ove muslimanke kako su se zagradile, kao što izigravaju? Kako što izigravaju? Ma oni spašavaju svoje djevojke i svoje žene, jer ustvari jedno društvo ovisi od zdrave žene, od zdrave, čedne i moralne djevojke”, rekao je, između ostalog, monah.

Najbolje je da sami pogledate što je monah rekao:

>>> Genijalac: Mladić pred cijelim razredom dokazao profesoru da Bog postoji!

Inače, monah Arsenije nekadašnji je stomatolog. Interesantno je u mladosti bio glazbenik i prijatelj članova jedne od najpopularnijih grupa na ovim prostorima – EKV (Ekatarina Velika).

Prije nekoliko mjeseci je za crnogorski portal “Refleksija” dao intervju u kojem je govorio o paklu droge kroz koji su prošli njegovi prijatelji muzičari, koje je ovaj porok koštao života.

Arsenije je sedam godina proveo i u manastirima širom svijeta, a bio je osamljen i pet godina na planini bez kontakta svijetom kako bi pronašao put spasenja i svoj duševni mir.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Čitavo gostovanje monaha Arsenija na RTRS-u u trajanju od 52 minute možete pogledati u videu ispod: