hsp as hčsp požega pravaši marko franekić Miroslav Penava

Miroslav Penava imenovan je u subotu za koordinatora Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) za Požeško-slavonsku županiju, a iz te stranke poručuju da će jedan od poteza biti traženje ukidanja puštanja turbofolka u centru Požege.

“Pretrest ćemo sve naše općinske i gradske organizacije, vidjeti kakva je situacija s članstvom i gdje bude potrebno osnovat ćemo podružnice”, rekao je Penava.

Stranka će uputiti i zahtjev koji će obradovati mnoge građane.

“Već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naša će stranka izaći s konkretnim prijedlogom, a to je da Požega dobije u centru grada turbofolk free zonu. Ovo što se sad događa sa sviranjem srpskih narodnjaka po kafićima prešlo je sve granice neukusa i čovjek više ne može izaći u grad. Mi smo stari grad tamburice i rock and rolla i vjerujem da će nas koalicijski partneri u tome podržati”, najavio je gradski vijećnik Dražen Muljević poteze stranke u Gradskom vijeću Požege, prenosi 034portal.

U ožujku HSP AS kreće s kampanjom za parlamentarne izbore, a glavni je cilj sačuvati pravaštvo.

“Sukladno tome razvijamo naš pravaški kišobran, a danas su nam se pridružili i ljudi iz požeškog HČSP-a zbog čega je s nama predsjednik te stranke za grad Požegu Marko Franekić. Time pokazujemo da smo uspjeli suzbiti osobne parcijalne interese pojedinaca”, rekao je u Požegi Pero Ćorić, glavni tajnik HSP AS, očito aludiravši na bivšu predsjednicu stranke Ružu Tomašić koja je izjavila da je pravaštvo mrtvo.

“Radimo pospremanje u stranci u cijeloj Hrvatskoj i situacija je odlična. Iza nas su neki koji su imali bolesne liderske ambicije i nekvalitetne procjene u politici. Pokazuje se da je pravaštvo zrelije nego ikada”, rekao je predsjednik Glavnog stana Tomislav Vlajnić.

U Požeško-slavonskoj županiji HSP AS ima oko 500 članova dok ih je na području Požege oko 90. Penava je dodao da je pred njima jače okrupnjavanje stranke.