porezna prijava kako popuniti popunjavanje povrat poreza

Isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu započinje u utorak, 26. svibnja, najavljeno je iz Ministarstva financija i Porezne uprave.

“Nakon navedenog datuma obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda“, objavili su Ministarstvo i Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Ministar financija Boris Lalovac jučer je izjavio kako Porezna uprava još nije počela isplatu preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji te pravila za iskazivanje podataka.

Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-ak dana“, ističu iz Porezne uprave.

Najavljuju i kako će plan obrada godišnjih prijava redovito objavljivati na internetskim stranicama Porezne uprave. Inače, poreznici su zaprimili 667.350 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014.

Izvor: HRT