marko perković thompson antologija

Povodom 25 godina uspješne karijere, objavljena je antologija Marka Perkovića Thompsona, najpopularnijeg i najtiražnijeg hrvatskog izvođača.

Ukupno 57 najvećih Thompsonovih hitova nalazi se na 4 CD-a uz bogato opremljenu knjigu za koju su tekstove napisali pijanistica Eva Kirchmayer Bilić (osvrt na Thompsonovu diskografiju i glazbenu ostavštinu) i dr. pater Mijo Nikić (psihološko teološki osvrt). Izdanje je upotpunjeno s brojnim fotografijama i pobrojanom diskografijom. Prekrasno likovno oblikovanje potpisuje Robert Butković.

“Pogled na više od dvadeset godina djelovanja Marka Perkovića Thompsona kao kantautora, otkriva njegov neprekidni i sustavni glazbeni i osobni râst: kako po oblikovanju riječi i stihova, tako i u glazbenom izričaju, koji je sve zreliji i kvalitetniji. Oko sebe je okupljao pomno odabranu ekipu profesionalnih glazbenika, umjetnika i suradnika. Thompson okuplja mase ljudi, ne od od 7-77, nego od 0-100, njih na stotine i stotine tisuća. Činjenica je da nitko, osim Pape, nije u stanju u Hrvatskoj okupiti toliki broj ljudi. Neupitno je da je po glasu Marka Perkovića Thompsona cijela Hrvatska zagrljena pjesmom, stihovima i glazbom na koju nitko ne može ostati ravnodušan, glazbom koja ohrabruje, okuplja, ujedinjuje, progovarajući o istinskim vrijednostima: Bogu, obitelji i Domovini”, zaključila je Eva Kirchmayer Bilić.

marko perković thompson antologija

Na prvom CD-u se nalaze brojni hitovi kao što su Bojna Čavoglave, Neka ni’ko ne dira u moj mali dio svemira, Geni kameni u live verziji, Bosna, Nema predaje, Bog i Hrvati, ali i stariji hitovi kao što su Ne varaj me i Škorpioni. Na drugom CD-u nalaze se ultimativni hitovi kao što su Lijepa li si, E, moj narode, Uvijek vjerni tebi, Iza devet sela, Moj Ivane, ali i uspješnice s početka karijere kao što su Prognanička, Ovo mi diže tlak, Sjećaš li se draga (Ljutu travu na ljutu ranu).Treći CD otvara Porinom nagrađena pjesma Samo je ljubav tajna dvaju svjetova, a nastavljaju je hitovi iz dugogodišnje Thompsonove karijere Zaustavi se, vjetre, Kako mi je teško noćas, Neću izdat ja, Zmija me za srce ugrizla i Volim te.Posljednji, četvrti CD donosi pjesme kao što su Moj dida i ja, Prijatelji, Reci, brate moj u duetu s Miroslavom Škorom, Moli mala, Pukni puško, Tamburaška i druge.

“Kamenih gena, a senzibilne duše Marko Perković proniče duhovnu stvarnost u svoj buci i rastresenosti nasilne globalizacije svijeta koja nažalost ne zaobilazi niti našu domovinu. Do toga ga je mogla dovesti samo molitva i posebna milost Božja. Ti si čvrsta ruka i dobar vođa na kojeg se oslanjaju mnogi. Hvala ti za nadu koju probuđuješ u nama, za istinu o kojoj pjevaš, hrabrost koju si nam pokazao, za vjeru u Boga koju živiš, za tvoju jednostavnost osobe i podsjećanje na ono: tko smo, odakle smo i kamo idemo! Neka te blagoslovi i vodi Bog na putu tvom!”, zapisao je pater Mijo Nikić.

Antologiju po cijeni od 149 kn kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

– Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=846568
– iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1129698568
– Amazon: http://amazon.com/dp/B01HS321Y4/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=http://deezer.com/album/13474981
– Deezer: http://deezer.com/album/13474981

Više informacija o Thompsonu pronađite na njegovoj službenoj stranici: www.thompson.hr

Izvor: Sloboda.hr/Cro-portal.com