spehar-vrselja

U svibnju je NK Croatia Zürich dobila pomlađeni upravni odbor. To je velika prekretnica za klub, koji ove godine slavi 45. rođendan. NK Croatia je uvijek bila u prednosti pred ostalim klubovima hrvatskog iseljeništva, pa je tako i ovaj korak vrlo značajan, jer dopustiti mladim ljudima da već sada vode klub i stječu potrebna znanja je vrlo bitno za budućnost.

Predsjednik kluba, nekadašnji tajnik i glasnogovornik, Stjepan Špehar s mladim ljudima želi ostvarivati nove uspjehe. Želja predsjednika Špehara je bila da se upravo na 45. obljetnicu odigra povijesna utakmica između NK Croatia i reprezentacije Hrvata iz Vojvodine.

Pregovori su započeli još u siječnju ove godine u Novom Sadu i uspješno su se završili 19. svibnja 2014. sastankom u Zürichu u prostorijama Nogometnog kluba Croatia. NK Croatiu je zastupao predsjednik kluba Stjepan Špehar, a Mario Vrselja, zamjenik predsjednika mladeži DSHV-a, bio je prisutan u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Pregovori su tekli bez većih problema. Povijesna utakmica će se odigrati 18. listopada 2014. na stadionu NK Croatie u Zürichu. Gosti iz Vojvodine boravit će u Švicarskoj od 17. do 19. listopada 2014. i uživat će potpuno gostoprimstvo domaćina, a gosti će jedino snositi troškove prijevoza. Razgovaralo se i o mogućim uvjetima za eventualni uzvratni meč koji bi bio u Novom Sadu, Subotici ili Srijemskoj Mitrovici. Špehar je istakao da je budućnost hrvatske zajednice u Švicarskoj i Srbiji definitivno u rukama mladih ljudi.

Autor: Sloboda.hr