red bull

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, tvrtka će morati isplatiti 6.5 milijuna dolara u poseban fond u roku od tjedan dana.

Tvrtka Red Bull složila se platiti 13 milijuna dolara odštete na temelju grupne tužbe u SAD-u zbog toga što se njen slogan “Red Bull daje vam krila” pokazao kao neistinit, prenose strani mediji.

Red Bull je u svojim reklamama tvrdio da ovaj energetski napitak može poboljšati koncentraciju i brzinu reakcije, ali u tužbi se navodi da su ove tvrdnje lažne i da nemaju znanstvenu potporu. I dok tužba nije otkrila jesu li osobe koje su tužilo tvrtku bile razočarane zbog toga što im nisu izrasla krila, u njoj stoji da se Red Bull u velikoj mjeri oslanja na termine kao što su “krila” i “poboljšanje” kako bi korisnicima dao dojam da im napitak pruža određeno fizičko ili psihičko poboljšanje. Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, tvrtka će morati isplatiti 6.5 milijuna dolara u poseban fond u roku od tjedan dana. Red Bull će također morati razočaranim klijentima, koji su kupili ovo energetsko piće u razdoblju od 1. siječnja 2002. pa do 3. listopada 2014, dostaviti ček na 10 dolara, ili kupon za kupovinu njegovih proizvoda u vrijednosti od 15 dolara.

Potrebno je kako navode na stranici BuzzFeed popuniti obrazac do 2. ožujka 2015 godine. Kako navode, nije potreban dokaz o kupnji Red Bulla.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!