From A Child

Iako je belgijski parlament izglasao zakon o eutanaziji djece, još uvijek se može spriječiti njegovo provođenje! Građanska udruga CitizenGo organizirala je potpisivanje peticije za koju moraju prikupiti 200 000 potpisnika kako bi peticiju proslijedili kralju. Belgijski kralj Filip bi tako, po svojoj savjesti, mogao spriječiti provođenje ovog bizarnog zakona.

U tekstu koji će se poslati kralju Filipu piše:

Vaše Veličanstvo,
Vi ste kralj Belgijanaca i kao takvi se predani svom narodu. Običaj je da potpisujete svaki zakon koji je izglasan u demokratski izabranom parlamentu, čak i ako se s njim ne slažete. Ipak, postoje zakoni koji će utjecati ne samo na Belgijancem nego dugoročno i na cijelu Europu.
Takav je užasavajući zakon o eutanaziji koji se tiče maloljetnika i koji će biti signal za ostatak Europe. Molim vas, poslušajte mnoge glasove u vašoj zemlji i inozemstvu koji vas upozoravaju na opasnosti ovog zakona – Biskupsku konferenciju vaše zemlje i članove raznih europskih parlamenata koji su progovorili protiv ovog zakona.
Kao zabrinuti građani Europe, pišemo vam i apeliramo na vas da ne potpisujete ovaj zakon, čak i ako će za vas biti komplicirano braniti ovu odluku. Molimo vas, ne recite „da” najzastrašujućem zakon o eutanaziji na svijetu.
Poslušajte svoju savjest i ostanite vjerni etičkim principima jednog monarha. Pokažite da se dostojni izazova na koji su vas pripremali cijeli vaš život.

Za potpisivanje peticije kliknite OVDJE.

Također, preporučamo da pogledate kratak video u prilogu o maloj djevojčici koja se izborila za život:

Autor: J.M.
Prijevod: Bitno.net
Foto: Screenshot YouTube