majka darija hercegFoto: Youtube

Darija Herceg (37) iz Velikog Trgovišća ovih je dana na svijet donijela svoje 14. dijete u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. 

Radi se o dječačiću Janu teškom 3500 grama, koji bi danas zajedno s majkom trebao otići kući gdje ga čekaju ponosni otac, sedam sestara i šestero braće, prenosi Zagorje International.

“Nikad nismo računali da ćemo imati toliko djece, jednostavno se dogodilo. S obavezama se nosim bez problema, pomažemo jedan drugome, i mali i veliki, tako da uopće nemam problema. S nama živi i svekrva, koja nam mnogo pomaže. Neka djeca već idu u školu, a ostali su doma, ne idu u vrtić.

I suprug i ja smo zaposleni, ja sam trenutačno na porodiljnom. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječjeg doplatka, ne dobivamo nikakvu drugu financijsku pomoć. S radom se da sve. Imamo i veliku kuću, dečki imaju svoje sobe, cure svoje, tako da nema problema”, rekla je Darija.

majka darija herceg

Kada su je priupitali planiraju li možda i 15. dijete, odgovorila je kako ne vjeruje jer pomalo je naporno, a i godine su već u pitanju. Ali podijelila je svoja roditeljska iskustva.

“Kad su djeca najmanja, onda su najbolja. Što stariji, to su veći problemi. Evo, najstariji sin mi je sad krenuo u srednju školu, tko zna što nas čeka. No, moram priznati da su dečki bolji nego cure”, odgovara sa smiješkom.

Prije otpusta iz bolnice majku i dijete obišao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zabok Tihomira Vančine i voditelja odjela ginekologije i porodništva prim. dr. sc. Rajka Fureša.

“Ove godine bilo je dosta žena koje su rodile četvrto, peto, šesto, sedmo dijete, što je, s obzirom na demografsku sliku Krapinsko-zagorske županije, ali i čitave Hrvatske, jako dobra vijest. Prema našem pravilniku, gospođa Herceg dobit će novčanu pomoć od pet tisuća kuna te paket Ljekarni Krapinsko-zagorske županije sa svim potrepštinama za njegu djeteta u prvih nekoliko mjeseci”, kazao je Kolar.

Izvor: Sloboda.hr/Zagorje-international.hr