policija

Automobili parkirani u jednoj ulici u Rijeci u nedjelju su se našli na meti provalnika koji su iz njih ukrali stvari i isprave pa policija podsjeća građane da predmete u svojim vozilima ne ostavljaju na vidljivom mjestu.

Nepoznati lopovi iz automobila parkiranih u ulici Mirka Čurbega ukrali su prijenosno računalo te osobne i prometne isprave pri čemu su vlasnike oštetili za desetak tisuća kuna, izvijestila je primorsko-goranska policija na svojim internetskim stranicama.

Kako bi se smanjila mogućnost krađa iz automobila, policija savjetuje građanima da predmete, poput torbica, mobitela i torbi ne ostavljaju na vidljivom mjestu jer su takvi predmeti dobar mamac koji privlači pažnju kradljivaca.

Prema policijskim savjetima u vozilima ne bi trebalo držati dokumente, zlatni nakit, novac i uređaje, poput foto i video opreme te prijenosnih računala, koji su privlačan plijen za lopove, dok prtljagu treba staviti u automobil neposredno prije putovanja, prenosi Narod.hr.

Podsjećaju da na automobilima uvijek treba zaključati vrata i zatvoriti prozore jer praksa pokazuje da lopov može iskorisiti čak i ‘trenutak’ potreban za odlazak do kioska, trgovine ili dječjeg vrtića.

Osim toga potrebno je zaključavati i prtljažnik te spremnik za gorivo te ključeve nikada ne ostavljati u automobilu. Vozači koji imaju takvu mogućnost trebali bi prije napuštanja vozila izvući audio i video opremu i uključiti alarmni uređaj, upozoravaju u policiji.