Splitska policija traga za vozačem koji je noćas crnim golfom udario u prometnog policajca teško ga ozlijedivši, te pobjegao, a objavila je i snimku vozila, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Pregaženje 20-godišnjeg splitskog prometnog policajca se dogodio oko 1 sat u Ulici Domovinskog rata u Splitu, gdje je policija obavljala nadzor i kontrolu prometa,  no vozač crnog golfa se nije zaustavio na policijski znak stop, te je udario policajca i pobjegao.

PU je objavila snimke s nadzorne kamere na kojoj se vidi da Ulicom Domovinskog rata prolazi crni golf.

foto HINA/ PUSD/ ik

Također je  pozvala očevice i one koji prepoznaju vozilo da se jave policiji kako bi što brže pronašli vozača koji je vozilom udario policajca i ostavio ga na cesti.

Ozlijeđeni 20-godišnji policijski službenik je odvezen u KBC Split, gdje je utvrđeno da je zadobio teške i po život opasne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

foto HINA/ PUSD/ ik

Na mjestu događaja je obavljen očevid, te je u tijeku kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Neslužbeno se doznaje kako je teško ozlijeđeni 20-godišnji policajac iz Kaštela, a u splitsku Postaju prometne policije je došao raditi kao vježbenik prije nekoliko mjeseci.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/PUSD/ ik