gvozd

Netko je prijavio da mu smeta preglasna glazba i da se puštaju čudne pjesme.

Stani, pucat ću! – viknuo je policajac prema djevojci i njezinu bratu koje je kasnije i uhitio. Drugog su mladića ozlijedili, izbacili iz marice i ostavili ga da leži u nesvjesti na asfaltu. Nisu mu niti pokušali pomoći, dramatičnim nam je glasom svjedokinja prepričavala epilog prvomajske proslave u jednom kafiću u Gvozdu, piše Jutarnji list.

Policija je u međuvremenu izvijestila zabilježila slučaj narušavanja reda i mira te da je više osoba uhićeno zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Bacili ga na asfalt

Što se zapravo dogodilo u inače mirnom gradiću na Kordunu? Grupa od desetak mladih Hrvata slavila praznik rada u Gvozdu, gdje se zadnjih godina sve proslave i druženja odvijaju uglavnom prema nacionalnom ključu. Poslije piknika kod jezera, zaustavili su se u kafiću Šokčić.

Na džuboksu je netko odabrao Thompsona i svi su počeli pjevati. Druga pjesma nije ni zasvirala, kad je uz škripu kočnica ispred kafića stala marica, a preko puta još jedno policijsko vozilo. Izašlo je njih sedam. Netko od susjeda prijavio je da mu smeta glasna glazba i da se puštaju čudne pjesme. Anđelko Matić iz Gvozda, koji je sjedio na terasi, kaže kako je očekivao da će reći da se stiša glazba, ali mu je bilo čudno zbog čega ih je došlo čak sedam.

– Kad su im rekli da slave 1. maj te da im je čudno da susjedima smeta pjevanje, a još je dan, jednom od njih, Draganu G. policajci su rekli da pođe s njima. On je odbio ući u maricu i rekao da će svi zajedno odštetati do obližnje postaje, priča Matić. Tada su počela naguravanja. Nadu (18) koja je branila brata Dragana, jedan je policajac, kažu očevici, grubo spremio u maricu. Ubrzo su u maricu ubacili i 18-godišnjeg Dejana nakon čega su očevici vidjeli kako se marica trese.

– Tukli su ih nemilice, nakon čega su Dejana bacili na cestu kao vreću. Lupio je glavom u asfalt i nije se micao. U pomoć mu je pritekao tek Igor, mladić iz grupe. Okrenuo ga je na bok, izvadio mu jezik da se ne uguši i odvezao ga na hitnu u Topusko, priča svjedok.

Zatvorit će lokal

Zbog brata Dejana, na policajce je vikao i vrijeđao ih njegov tri godine mlađi brat Mario, te je i on uhićen i zadržan je u policiji cijelu noć. Uhićen je i Željko, otac ozlijeđenog Dejana i maloljetnog Marija. Od konobarice Ive doznajemo kako će sada ona i još dvoje kolega ostati bez posla. Vlasnik je najavio zatvaranje lokala, jer ne želi više imati problema s policijom, koja njegov lokal navodno ima na zubu.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji list