klapa HRM-a Sveti Juraj oči u oči spot

Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” predstavila je svoj najnoviji spot za poznatu duhovnu pjesmu “Oči u oči”. Spot je snimljen na spomen-obilježju poginulih hrvatskih branitelja na Malačkoj iznad Kaštela.

U spotu je u ulozi hrvatskog vojnika-branitelja angažiran mladi akademski glumac Pere Eranović, inače sin Stipe Eranovića, poginulog hrvatskog branitelja čije se ime nalazi na jednoj od postaja križnog puta ovog spomen-obilježja, što na poseban način doprinosi vjerodostojnosti i simbolici ovog uratka i odaje pijetet mlađih naraštaja kako poginulim tako i živim hrvatskim braniteljima, donosi Bitno.net.

Pere Eranović je rado prihvatio ulogu gdje se on zapravo poistovjetio s ulogom svog oca, hrvatskog branitelja, rekao je za Narod.hr Marko Bralić, voditelj klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”, te napomenuo kako u spotu ima mnogo elemenata pasije, Kristove patnje u liku hrvatskih branitelja koju su oni podnijeli u svojoj patnji u obrani hrvatske domovine. Istaknuo je kako fotografija koju Pere u spotu kao hrvatski branitelj vadi iz kacige je zapravo slika njegova oca i njega.

“Ono što je on u životu osjetio i proživio kao dijete poginulog hrvatskog branitelja na ovaj način je snimljeno i vizualizirano za hrvatsku javnost”, rekao je Bralić te dodao kako su napravili poveznicu stradavanja braniteljske populacije s pasijom Isusa Krista.

“Željeli smo ovu prekrasnu pjesmu”, ističe Bralić, “na taj način približiti ljudima. Napravili smo to s dubokom uspomenom i zahvalnošću svim hrvatskim braniteljima što danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj.”

U spotu sudjeluje i don Stipan Šurlin, župnik Kaštel Lukšića, inače hrvatski branitelj koji se nakon sudjelovanja u domovinskom ratu odlučio za studij teologije i zaredio za katoličkog svećenika. Režiju i snimanje potpisuje Patrik Grgurić.

Pogledajte video za pjesmu koja na posebno emotivan način pjeva o osobnom susretu čovjeka s Bogom.