gjenero, beljak, otvoreno, hssFoto: Snimka zaslona

Politički analitičar Davor Gjenero i predsjednik HSS-a Krešo Beljak u Otvorenom na HTV-u imali su okršaj u kojem se nisu štedjele riječi.

Sve je počelo kada je Gjenero počeo pričati o Hrvatskoj seljačkoj stranci.

“HSS je tragična priča, to je žalosna priča koja nije postala žalosna s ovim mandatom, koja je žalosna već dugo vremena, to je stara, važna hrvatska stranka. Svojevremeno je pokojni gospodin Škrabalo rekao da smo svi mi HSLS. Puno ozbiljnije u svakom demokratskom društvu u Hrvatskoj možemo reći da svatko od nas ima nešto od HSS-a, i onda kad stranka koja je bila dominantna hrvatska politička stranka spadne na to da bude stranka zagrebačkog prstena”, rekao je Gjenero.

Na upit voditelja da Beljak ipak ima pet mandata u Saboru, Gjenero je imao spreman odgovor.

“Gospodin Beljak nema svoj niti jedan mandat, gospodin Beljak je mandate osvojio na SDP-ovoj listi, nitko ne može dokazati kolika je bila njegova…”, rekao je analitičar prije nego što ga je Beljak prekinuo.

“Imate preferencijalno glasovanje, više glasova ja osobno sam dobio i od Hasanbegovića i od Bandića i od mnogih velikih političara. Kako možete onda pričati tako?”, poručio je čelnik HSS-a.

Kratko se nadovezao novinar Ivan Hrstić je da to ne bi donijelo rezultate na Beljakovoj samostalnoj listi.

“Ovak se ne bumo razgovarali. Mislim da ljudi koji imaju vrlo čudan background ne bi smjeli na ovakav način…”, krenuo je Gjenero prije nego što je opet prekinut.

“To vam je Bujanec rekao, je li? Ili Marijana? Tko vam je to rekao? Otkud vi znate kakav ja imam background? Otkud vi to znate, pa zašto to govorite? Recite, otkud vi znate kakav ja imam backgroud? Iz novina, od Bujanca, od koga?”, krenuo je s napadom Beljak.

Gjenero nije ostao dužan.

“Ja sam sad došao na televiziju autom i u autu sam ostavio cucka jer unutra imam radio”, opalio je kao iz puške analitičar.

Beljak se nadovezao: “To je kleveta što vi sada pričate, kakav background?”, a Gjenero odgovorio: “Ja vrlo dobro znam da sam pesa ostavio u autu, to nije nikakva kleveta”.

Predsjednik HSS-a još ga je jednom upozorio da priča kleveze, na što je Gjenero odgovorio protupitanjem koja je kleveta u tome da je psa ostavio u autu?

Pogledajte snimku.

Izvor: Sloboda.hr/HRT/Direktno.hr