igor mirković, motovun, havc, silvana menđušićFoto: Facebook

Igor Mirković, nakon što je zajedno sa suprugom Silvanom Menđušić od Ministarstva kulture i/ili HAVC-a dobivao kroz četiri godine Milanovićeve vlasti novac za svoje projekte, ovim je najavnim filmom za svoj Motovun Film Festival nakon promjene vlasti – Hrvatsku 2016. usporedio s Njemačkom 1939. godine.

Podsjećamo, u otvorenom pismu koje je Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata uputila Danilu Šerbedžiji, Nini Obuljen, ali i Igoru Mirkoviću, iznijeli su niz podataka o tome kako su Mirković i supruga mu Silvana, od novca hrvatskih poreznih obveznika odlično živjeli, a u isto vrijeme svojim radovima omalovažavali zemlju čiji im je novac to omogućavao.

“Igor Mirković je najavio Motovunski filmski festival s malim trailerom gdje svoju Domovinu prikazuje kao fašističku zemlju, a od iste te Domovine preko Hribarovog HAVC-a svake godine dobiva oko 500.000,00 kuna! Igor Mirković je dakle, kao direktor Motovunskog filmskog festivala, izradom propagandnog uratka kao trailera za Motovunski filmski festival 2016.g., te puštanjem istog na mnogim društvenim mrežama i televizijama, izvrgnuo ruglu, prijeziru i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku te njezinu zastavu i grb, služeći se prikazivanjem istih uz isječke iz filma „Cabaret“ Boba Fossa gdje se u nacističkim odorama pokazuju pjevači pjesme „Tomorrow belongs to me“, zatim uz isječke fotografija Poglavnik tzv. NDH dr. Ante Pavelića i ustaških vojnika, sve to miješajući sa prikazima slika hrvatskih gradova i spomenika, čime se današnja Republika Hrvatska kao i njeni simboli, zastava i grb, prikazuje kao totalitaristička nacistička zemlja”, kazali su iz Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga.


Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr