gradonačelnik gline milan bakšić

Gradonačelnik Gline Milan Bakšić (54) umro je u utorak navečer u sisačkoj Općoj bolnici od posljedica prometne nesreće koja se poslijepodne dogodila u Glini, doznaje se od glinske policije.

Nesreća se dogodila oko 16,30 sati, a Bakšić je bio suvozač u privatnom automobilu, u kojem su ozlijeđeni vozač i drugi suvozač, ali su njihove ozljede lakše i život im nije ugrožen.

Kako je potvrđeno nakon očevida kojeg je obavio županijski državni odvjetnik, nesreća se dogodila u središtu Gline, kada je vozač automobila oduzeo prednost teretnom vozilu.

Bakšić je teško ozlijeđen te je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje je umro oko 19 sati.

Milan Bakšić (HSLS) prvi put je došao na čelo grada 2011. godine, a prije ulaska u politiku bio je uspješan poduzetnik.

“Bio sam nazočan u sisačkoj Općoj bolnici dok su liječnici vodili borbu za njegov život, ali nažalost podlegao je ozljedama. Za Glinu je to veliki, nenadoknadivi gubitak. Bakšić je živio za grad 24 sata na dan. Primao je stotine građana, za svakog je imao lijepu riječ i svakom je bio spreman pomoći. Bio je čovjek bez konflikata i pun razumijevanja za svakoga. Mnogo je dao za Glinu, a brojnim je projektima mijenjao sliku grada. Zbog toga su ga građani voljeli i imali povjerenje u njega”, rekao je Bakšićev bliski suradnik i gradski pročelnik Bojan Dadasović.

Ispred Gradske vijećnice, ali i na brojnim drugim mjestima u Glini građani su večeras zapalili svijeće, odajući počast gradonačelniku. (Hina)