interliber zagreb

Zagrebački velesajam od danas će biti domaćin triju sajmova: Interlibera – međunarodnog sajma knjiga i učila, Sajma glazbe i multimedije te Reboot Infogamera – sajma industrije videoigara.

Dva sajma – Interliber te Sajam glazbe i multimedije – trajat će do 16. studenog, a Sajam informacijskih tehnologija počinje suta, 12. studenog, ali također završava 16. studenoga.

Interliber, kojemu se posebice raduju svi ljubitelji knjige, za svoje će 37. izdanje okupiti do sada najveći broj izlagača – njih 250. Održat će se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Održat će se književne radionice, okrugli stolovi, dodjele priznanja i još mnoga zbivanja koja donosi bogat sajamski program. Ovogodišnji Interliber ugostit će i poznatu književnicu i povjesničarku Deborah Harkness koju dovodi nakladnik “Fraktura”, a koja će na njihovu štandu i potpisivati svoju posljednju knjigu “Knjiga života”.

Nakladnik “Profil” ugostit će pak Florence Hartmann i F. Williama Engdahla koji će predstaviti svoje knjige “Zviždači” i “Uništite Kinu”.

Na Interliberu će biti predstavljen i pobjednik V.B.Z.-ova natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine, a dodijelit će se i nagrada “Ovca u kutiji” za najbolju hrvatsku slikovnicu koja se dodjeljuje od 2005. Među ostalim, na Interliberu će biti predstavljena strip-knjiga “Dječak – edukativni strip o Draženu Petroviću” u organizaciji Zaklade Dražena Petrovića i strip-knjižare Lastan.

Na Sajmu glazbe i multimedije u paviljonu 7a posjetitelje očekuju brojne prezentacije glazbala i profesionalne audioopreme, edukativne radionice za glazbenike profesionalce i amatere te niz zabavnih događaja, za što se pobrinulo 105 izlagača na oko deset i pol tisuća četvornih metara.

Sajam Reboot Infogamer donijet će trostruko više sadržaja nego lani, a održat će se u paviljonima 8, 8a i 9 na površini od oko deset tisuća četvornih metara.

Ulaz na Interliber i Sajam glazbe i multimedije je besplatan, a ulaznice će se plaćati za sajam Reboot Infogamer.