1979721_488105954627775_1949826393_n

Udruga “Živi zid” spriječila je jutros ovrhu kuće u Pitomači u kojoj živi majka s troje malodobne djece. Kuća je prodana u brakorazvodnoj parnici.

No, umjesto mirnog života s troje malodobne djece, danas joj je zaprijetila deložacija. “Nije mi jasno da žrtva nasilja i troje malodobne djece mora na ulicu radi jednog nasilnika kojemu je pokušaj ubojstva preimenovan u obiteljsko nasilje, a kazna zatvora mu je zamijenjena radom za javno dobro, kako bi se i dalje mogao iživljavati na nama”, ogorčeno je izjavila Marijana Fel.

“Uspješna obrana doma obitelji Fel zadnja je pobjeda u nizu naših aktivista u sukobu s ovršnom mafijom koja ne preza od ničega kako bi pretvorila naš narod u naciju beskućnika”, priopćili su iz udruge Živi zid.

Kuća u kojoj živi s djecom prodana je u brakorazvodnoj parnici jer nisu sporazumno uspjeli podijeliti imovinu. Marijana je, tvrdi, trebala dobiti 60 tisuća kuna, ali do danas novac nije vidjela. Pristup sudskom ovršitelju svojim je tijelima zapriječilo stotinjak aktivista. On nije želio upotrijebiti silu, pa je deložacija odgođena.

Dom za sada nisu izgubili, ali bitka za njega još nije završena.

Autor: F.Č./HRT
Foto: Facebook