milorad pupovac kolinda grabar kitarović

Nakon svakog, ali gotovo svakog koncerta Marka Perkovića Thompsona, po službenoj dužnosti, javljaju se pojedini državni i ini organi, neki javno, neki tajno, i podnose prijave protiv svih koji, kao Perković u pjesmi „Bojna Čavoglave“, poviču „Za dom – spremni!“, ili pak prijavljuju (opet po služenoj dužnosti) sve koji nose oznake časnog i uglednog HOS-a, i tome slično, iako takve stvari nisu kazneno djelo. (Ako jesu, gdje to piše?).

Međutim, sada slijedi pitanje, kao u kvizu, za milijun kuna: Zbog čega svi ti državni organi, a poglavito DORH i Uskok, ne podnose prijave protiv srpskog lista „Novosti“, koji izlazi u Zagrebu i koji, da komedija bude veća, među ostalim financiraju i hrvatski porezni obveznici, što u prijevodu znači i hrvatski branitelji i stradalnici srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku? Naime, u svakom, ali baš svakom broju ovog hrvatskog četničkog lista, na čijem je čelu Srbin po zanimanju Milorad Pupovac, može se pročitati neki literarni sastavak koji kleveće, vrijeđa i omalovažava Republiku Hrvatsku.

Pojedine udruge, odnosno političke stranke javile su se priopćenjima u svezi najnovije provokacije ovog tjednika, a u kojem osuđuju njihovo izvrgavanje ruglu Himne Republike Hrvatske „Lijepa naša domovino“. Prema Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske i lenti Predsjednika Republike Hrvatske (Narodne novine br. 55/90.) hrvatska se himna može  jedino objavljivati sa već dobro poznatim stihovima, koji se temelje na povijesnim stihovima koji su objavljeni u književnom listu „Danica“ (Danicza Horvatzka, Slavonzka y Dalmatinzka) 14. ožujka 1835. pod naslovom „Horvatska domovina“.

Tko „javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine“ (Kazneni zakon Republike Hrvatske, Povreda ugleda Republike Hrvatske, Članak 349.).

Dakle, zbog čega DORH, Uskok, policija i ostale javne i tajne službe ne reagiraju, ako netko kao Milorad Pupovac (odgovorna osoba) u svom listu i to još za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja od zakonom  zaštićenog teksta „Lijepa naša domovino“ napišu ovo:

„Lijepa naša haubico,
Oj ti švapska cijevi mila,
Stare salve djedovino,
Da bi vazda sve pobila!“
Mila, kanonado slavna,
Sila si nam ti jedina,
Mila kuda si nam ravna,
Mila si neselektivna!“…

itd. i tako redom (da ne navodimo sve njihove četničke gadosti).

Mnogi su Hrvati, ističemo, javno se pobunili protiv ovakvog blaćenja hrvatske himne, neki su najavili i (možda i predali) krivične prijave, ali kad se to dogodi zar u Hrvatskoj ne postoje službe koje bi trebale štiti zakon? Zašto se sada ne javljaju „organi reda“ i prijete prijavom ili kaznom, kao u slučaju Perkovića ili znaka HOS-a? Hoće li ponovno Pupovac, nakon što je javno izvršio malu i veliku nuždu po svetinji hrvatskoga naroda, doći u hrvatski Sabor s žutom trakom oko ruke, hoće li ponovno lajati o ugroženosti Srba u Hrvatskoj?

Klikni LIKE ako smatraš da Pupovac mora kazneno odgovarati zbog izrugivanja s hrvatskom himnom!

Možete li zamisliti što bi se dogodilo onom koji bi  usred Beograda, kao Pupovac u Zagrebu,  tako omalovažio i oklevetao srpsku himnu „Bože pravde“? Takav list više u Srbiji sigurno ne bi izlazio. No, pitanje je također, kako bi Pupovac  reagirao da je netko u Hrvatskoj popljuvao srpsku himnu?

No, Pupovčev list na isti je način oblatio i hrvatske branitelje, članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih stradalnika, pa što još treba ova spodoba učiniti da mu odgovorni organi u Hrvatskoj kažu – dosta?

Dosta je, inače,  pisanja i objavljivanja razno raznih priopćenja protiv četničke djelatnosti Pupovca i njegovih satelita.

Na redu su DORH i Uskok!

Autor: Mladen Pavković