pero ćorić hsp as korčula ruža tomašić izbori smokvica

HSP AS je na jučerašnjim prijevremenim lokalnim izborima u pojedinim gradovima i općinama ostvario vrlo dobar rezultat. Pravaši iz HSP AS-a posebno ističu rezultate izbora na otoku Korčuli, a s čime se ne može pohvaliti stranka njihove prebjegle predsjednice Ruže Tomašić koja na Korčuli nije čak sastavila ni listu, iako Tomašić stanuje na tom otoku.

Iz HSP AS-a priopćuju kako je u predvečerje prijevremenih izbora za gradove Dubrovnik i Korčulu, te Općini Lumbarda na otoku Korčuli glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić sa suradnicima održao niz koordinacija i radnih sastanaka. U pratnji koordinatora stranke za Makarsku dipl. iur. Zdenka Lučića, člana Predsjedništva stranke dr. sc. Gordana Radića i Saborskog zastupnika HSP AS i dopredsjednika stranke Ivana Šimunovića susreo se sa svim pravaškim kandidatima te podružnicama HSP AS s otoka Korčule.

“Predsjednik podružnice Smokvica, iz koje dolazi buduća šefica filijale engleskih konzervativaca Ruža Tomašić, i općinski vijećnik Paval Pecotić upoznao je vodstvo stranke da iz podružnice Smokvica ni jedan član stranke nije napustio HSP AS. Ista situacija je u Podružnici Vela Luka”, ističu u HSP AS-u.

pero ćorić hsp as korčula ruža tomašić izbori smokvica

U HSP AS-u ističu kako je stanje u podružnici grada Korčule najbolje, a to se vidjelo u rezultatima jučerašnjih izbora gdje su u Gradsko vijeće Grada Korčule ušla dva člana HSP AS-a: predsjednik korčulanske podružnice Marinko Pažin te dipl. ing. Darko Tarle.

Gradski vijećnik Marinko Pažin je na koordinaciji za otok Korčulu ukazao kako “engleski konzervativci nemaju nikakve šanse da dođu do jednog kvalitetnog člana jer su u svojoj nemoći za koordinatora DNŽ imenovali Ivana Silića iz Korčule koji u svojoj političkoj nemoći nije bio u stanju sastaviti listu nego je zauzeo mjesto na jednoj od nezavisnih lista.”

Na otoku Korčuli su se održali prijevremeni izbori i u općini Lumbarda. Tamo je u sklopu pobjedničke Domoljubne koalicije vijećnički mandat ispred HSP AS osvojio Zvonimir Lipanović.

Glavni tajnik Pero Ćorić je uvidom u činjenično stanje ustvrdio kako su upravo to neki od dokaza “zašto Ruža Tomašić nije u stanju nakon izdaje pravaške ideje sastaviti listu u svom dvorištu, u svom susjedstvu, na svom otoku ili u svojoj županiji.” “Lako je „prodavati maglu“ u Bruxellesu, Strasbourgu ili Zagrebu, ali ne možete to činiti onima koji žive tik do vas”, poručio je Ćorić.