ivan zvonimir čičak hho nacijači stadion bbb torcida kohorta armada

U intervju za sportski tjednik MAX od 28. veljače, Ivan Zvonimr Čičak navodi kako HHO nadgleda sve nogometne utakmice, i kako s tih utakmica dostavlja izvješća na sljedeće adrese; predsjednicima države, Sabora, Vlade i drugim nadležnim institucijama, MUP-u, DORH-u, klubovima, nogometnim institucijama, UEFA, FIFA i medijima. Dakle svima, osim navijačima koje Čičak špijunira i na tomu masno zarađuje.

Do sada je odradio, on i njegovi agenti, 464 utakmice klubova i reprezentacije te ovako zabilježio u sezoni 2013/2014;
Armada; 110 rasističkih parola i 143 pirotehnička ispada,
BBB; 194 rasistička i 252 pirotehnička ispada,
Torcida; 82 rasistička i 694 pirotehnička ispada, te
Kohorta; 122 rasistička i 92 pirotehnička ispada.
Prema ovomu čičkaranju, Hitlerova kampanja prije dolaska na vlast 1933. izgleda kao neka benigna opereta.

HHO nije zabilježio niti jedan jedini pozitivan aspekt navijanja, kao što je druženje mladih, ljubav za svoj klub, reprezentaciju, domoljublje i sl., nego je njihov fokus isključivo na popratnim navijačkim sadržajima, koji se zlonamjerno stavljaju u prvi plan. Takav način rada HHO-a je dobronamjeran i koristan, kao gašenje požara benzinom. Kakvoga smisla ima takav rad HHO-a, osim stvaranja što crnje slike na stadionima, a posredno i u hrvatskom društvu. Ovakva izvješća ne doprinose smirivanju tenzija na stadionima, nego ih generiraju.

Čičak poentira time da oni ne osuđuju i ne presuđuju, nego samo upozoravaju na opasni fašizam, rasnu netrpeljivost, mržnju, ksenofobiju i druge pojave na stadionima. Ali već u nastavku intervjua Čičak presuđuje skandiranju “Za dom spremni”, te ga navodi kao isključivo ustaški, a ne kao stari hrvatski pozdrav. Zašto Čičak ovdje presuđuje, ako, kako sam kaže, ne presuđuje i poštuje pravni poredak Republike Hrvatske. Ovdje se usuđuje presuditi jer je svjestan da će to njegovi nalogodavci honorirati, a pri tomu ga ne zanimaju brojne presude hrvatskih sudova o koje jasno kazuju da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav.

Po ovomu se vidi da je Čičku stalo do ispada na stadionima, jer da ih nema, kao besposlen pop koji i jariće krsti, ostao bi bez posla i donacija. Navijači će nakon što pročitaju Čičkov intervju još žešće prosvjedovati i još žešće skandirati “Za dom spremni”, dok god Čičak i njegovi poslodavci ne prihvate da je to stari hrvatski pozdrav. Mišljenja sam da će se Čičak ipak prije umoriti u toj dugotrajnoj utakmici, a do tada će on ipak ubrati veliku svotu eura od provizija na kazne koje naši klubovi i reprezentacija plaćaju zbog ovakvih izvješća.

Autor: Božidar Lisak