milorad pupovac sdss vukovar ćirilica referendum

“Za sve što sam iznosio, što iznosim i što ću u sljedeća četiri nastavka iznositi imam dokaze, pretežno originalne koje sam sakupljao godinama, originalne godišnje izvještaje, novinske članke, izjave i fotokopije na koje Pupovac nikada nije odgovarao niti ih demantirao”, odlučan je Vlahović.

Nenad Vlahović, mag. iur, predsjednik Srpske pravedne stranke u Republici Hrvatskoj, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj i redovni sudac Nacionalnog etičkog sudišta Hrvatske, nastavlja razotkrivanje svog političkog suparnika Milorada Pupovca:

Materijalne nejasnoće i njihova mračna sudbina

U prvom obraćanju hrvatskoj javnosti, 2. 2. 2016. godine otvorena su neshvatljiva događanja koja već oko 20 godina ritualno provodi predsjednik SNV-a i potpredsjednik SDSS-a sa svojim podobnicima. Istovremeno znajući da je moćan i zaštićen i da ga koža pripadnika nacionalne manjine debelo štiti.

U razdoblju od pet godina s nekolicinom mojih prijatelja obilazili smo područja PPDS, ratom obuhvaćena, a i ostala van zone ratnih operacija. Marljivo sakupljajući podatke, informacije, izjave, fotografije, temeljito se pripremajući za ovaj završni događaj. U cilju bilo kakve političke snage, bez ijedne kune sredstava, osnovali smo 2012. godine Nacionalno vijeće Srba u Republici Hrvatskoj, a 10. 5. 2014. i Srpsku pravednu stranku u Zagrebu. Sve smo platili vlastitim novcem, a ponekima smo i danas dužni u odnosu na izobilje koje posjeduje SNV.

Klikni LIKE ako smatraš da Pupovac mora kazneno odgovarati!

U ovom drugom nastavku ciljano i precizno fokusirat ćemo se na materijalno-financijsko stanje, prihode i rashode novca poreznih obveznika koji još uvijek imaju podeblje živce sipajući u vreću bez dna vlastiti novac, kome, zašto i dali za nove pripreme razaranja političkog tkiva i stvaranja kaosa u Republici Hrvatskoj.

Sve navedene inkriminirajuće navode u tužbi izrekao sam kao opozicioni političar, želeći potaknuti aktivniju obnovu, brži povratak, nenamjensko trošenje novca poreznih obveznika, kupovanje nekretnina, a što je sve izrečeno i velika istina.

Za cjelokupne izjave i stavove koji su usvojeni na osnivačkoj skupštini Srpske pravedne stranke u aktu PROGRAMSKA DEKLARACIJA I PROGRAM RADA, a koji je Ministarstvo uprave uredno prihvatilo kao valjani dokument. Govorio sam u ime 124 delegata koji su iznosili sudbine i podatke iz cijele Hrvatske. Gdje smo sada? Pupovac i sudac pojedinac u Općinskom sudu u Garešnici (a pitanje je doraslosti ovakvoga slučaja) sudit će me za VERBALNI DELIKT. To je strašno! Suglasni su i sudit će me jer su izdanci istih korijena. Sudit će me na iznos tri puta veći nego što vrijedi sva moja imovina koju sam mukotrpno stjecao 40 godina sa svojom obitelji, a to bez pardona izreče sudac na zadnjoj raspravi. Sudit će me jer vjerojatno SNV-u trebaju novci za kupnju nekih drugih imovinskih vrijednosti ,a možda ih i podjele…

Početak mog saznanja započinje tzv. „zamračivanjem“ 2.100.000,oo kn, koji je prvi objavio Globus, nakon izjave predsjednika Josipovića o Pupovčevom etno-biznisu.

Odgovore za sve posjedujem, originalne dokaze s falsificiranim završnim računom, a za svaku netočnu tvrdnju vodećeg iz SNV-a zbog laži, podnijet ću odmah tužbe.

Gdje su nestala sredstva poreznih obveznika u iznosu od 2.100.000,oo kuna, kao “zamračena” jer je završni račun i sastav Nadzornog odbora krivotvoren i ne odgovara izboru sa Skupštine.

Je li točno da je Državna revizija utvrdila da ne dostaje 3,8 milijuna kuna i je li taj podatak objavljen u Večernjem listu 24.12.2010.godine i zašto vi Pupovac niste sve demantirali ako to nije točno?

Je li točno i možete li odgovoriti javnosti gdje je nestao novac namijenjen Srbima na Kosovu za razvoj lokalnih institucija u iznosu od 1,7 milijuna kuna ? U kojoj ulozi ste trebali to odnijeti na Kosovo i tko je trebao ići s vama, navodni vaš kompanjon živi u okolici Varaždina?

Je li točno i zašto niste to demantirali u natpisu Večernjeg lista 24. 8. 2012. godine, gdje su završili navodni novci, a koji se nenadano sada nakon proteka tri godine navodno iskazuju u nekakvim novim prihodima SNV-a.

Čija je to bila donacija, od koje države, u kunama ili devizama, a je li ikada itko kontrolirao devizni račun i jeste li ga ikada deset godina prikazali javnosti i skupštini? Je li točno da ste bez ikakvog nadzora u 2 godine potrošili 20 milijuna kuna, a koji podatak je objavio Večernji list, 21. 8. 2012. godine nakon izjave Veljka Džakule, a koju niste demantirali, odnosno na taj način prešutno priznali istiniti trošak, koliko je u tih 20 milijuna novca poreznih obveznika, izvolite to predočiti poreznim obveznicima?

Možete li objasniti kako i zašto je propala Tesla banka, gdje su novci hrvatskih ulagača i koliki iznos ubiti nedostaje i je li točno da je nestala sve i jedna kuna bančinog uloga i da je pojedena cjelokupna supstanca banke, objasnite to, gdje i kako?

Je li točno da je visokopozicionirani član SDSS-a dobio tri milijuna kuna bespovratno i možete li reći njegovo ime i u koje svrhe je novac potrošen, a radi se o većini sredstava poreznih obveznika Hrvatske.

Je li točno da je dio tog novca utrošeno u izbore i ponovnu pobjedu na neshvatljivo sramni način (radi li se o kupovini?) i je li veći dio tog novca ta osoba zadržala za sebe?

Morate odgovoriti jesu li povratnici i mali poduzetnici išta dobili iz Tesla banke za koje je ona i bila osnovana i odgovorite konačno tko je, je li i iz kojih sredstava vratio ulog Novosadskoj banci „Metalis“ i je li to urađeno sredstvima poreznih obveznika Hrvatske, odnosno je li odljev tako mrskih kuna završio tamo daleko? Možete li hrvatskoj javnosti objasniti iz kojih sredstava je vraćen ulog jednoj šećerani i zar se zaista niste mjesecima javljali vlasniku – ulagaču da mu objasnite situaciju, a bili ste šef uprave i najodgovornija osoba i to uvijek tamo gdje se nalazi novac.

Možete li objasniti hrvatskim i drugim poreznim obveznicima kuda ste utrošili 3,5 milijuna kuna 2012./2013.godine namijenjenih za socijalne programe povratnika srpske zajednice i možete li objasniti koliko je poimenično koji povratnik iz tih sredstava dobio socijalne pomoći te radi li se o sredstvima iz proračunske pričuve i je li ta sredstva odobrila Vlada Republike Hrvatske.

Ako ih slučajno niste utrošili u socijalne programe recite već jednom gdje su sredstva poreznih obveznika završila , a možete li se sjetiti koliko ste tih sredstava utrošili za kandidata u EU parlament i osiguranje 27 000 glasova te možete li objasniti jesu li na mnogobrojne INA benzinske pumpe dostavljene bianco narudžbenice i jesu su stotine vaših aktivista navodno pumpali gorivo i vozili glasače, a ako je to točno koliko je poreznih novaca potrošeno za tako blistavo glasanje i možete li reći istinu zašto niste ušli u EU parlament, iz razloga jer je nedostajalo glasača ili novaca?

Možete li hrvatskoj javnosti obrazložiti kako uspijevate pridobiti uvijek isti broj glasača 7 – 8 %, odnosno 10 – 12 tisuća na svim dosadašnjim izborima i koliko to košta porezne obveznike koji osiguravaju sumnjivim glasovima podršku hrvatskim vladama? Mislite li da će to možda vječno trajati?

Možete reći hrvatskoj javnosti slijedeće: jeste li pred zadnje manjinske i parlamentarne izbore dijelili putem aktivista stvari, predmete, televizore, perilice rublja, sadno sjeme i ostalo , ako jeste od kud vam novac, tko je to donirao i je li na sve plaćen PDV, je li točno da je sve oprano preko jedne prodavaonice u Bjelovaru, objasnite tko su osobe koje su 14 i 7 dana prije izbora na području Rijeke dobile tako vrijedne stvari, smatrate li da je to klasični oblik političke korupcije?

Je li vam poznato da je dijeljeno na tone kilograma sjemenskog kukuruza i to pred same izbore, je li kukuruz kalibriran, je li GMO, je li plaćen PDV, a zašto su pakete dobivali samo članovi SDSS-a (sve je prikazano na „vašoj“ Prizmi u subotu 14. i 7. 5, prije samih izbora 31. 5. 2015. godine). Zašto su pakete kukuruza dobivali samo članovi SDSS-a, postoje li uopće drugi Srbi u Republici Hrvatskoj za vas, je li vam poznato da je to noću i danju dijeljeno, u Bjelovarsko bilogorskoj i Virovitičko podravskoj županiji, televizori i ostali uređaji (postoji originalni spisak), je li vam poznato tko su organizatori ove briljantne akcije i poznajete li gospodu Gojka Ćuruviju i Milana Radakovića, zamjenika i predsjednika SDSS-a u BBŽ-i, da su se otvoreno slikali i dernekovali za Aranđelovo u selu Batinjani o uspješnoj političko koruptivnoj akciji bez presedana (fotosnimka s derneka s tekstom). Od kuda im novac za dernekovanje, a znate li da u istim Batinjanima i Đulovcu 12 povratničkih obitelji gladuje – sramotno!!!

Je li vam poznato da na okrugli stol u Saboru pred manjinske izbore iako uredno prijavljeni i potvrđeni od strane predsjednika GONG-a Dragana Zelića (dokaz mailovi o potvrdi prijave), nisu mogli ući Staniša Žarković nositelj liste SKD Prosvjete iz Virovitice i Nenad Vlahović, nositelj liste Nacionalnog vijeća Srba na nivou cijele Republike Hrvatske. Odgovorite što je prava istina, jeste li se preplašili dolaska opozicionara koji su kao i drugi imali pravo izreći svoje mišljenje o izborima, zašto ste uskratili demokratsko pravo i navodno naredili dotičnom gospodinu da nas na ovako proziran i bijedan način odstrani s prisustvovanja, a opravdavajuće se da navodno nema prostora za nas dvojicu. Kako baš za nas dvojicu?

To je vaš klasični stil obračuna s drugim mišljenjem, stalno gušenje pluralizma interesa, svrstavanje svih Srba u geto, a čije je big boys trebalo biti vaše ime.

Pitanje svjetskoj i ostaloj javnosti , pa tko je zaista Pupavac, tko njemu to sve dozvoljava, dokle će remetiti odnose između Srba i Hrvata , dokle će komandovati saborskom stražom i ulazom , pa dokle će imati tajnice pod nogama pa dokle će imati milijune koje nekontrolirano troši i dokle će porezni obveznici to sve mirno sagledavati i ne poduzimati ništa. Zaista ovo se može desiti u jednoj demokratskoj državi, a neka netko od Srba kaže da Hrvatska nije demokratska država!?
Poštovani čitatelji Dnevno.hr , pažljivo pratim vaše komentare kojih je kao i na svim drugim portalima na stotine. Ovih dana zaprimam i na stotine SMS i mob poruka, što je dokaz velikog interesa kako će sve ovo završiti. Osjećam da situacija vri i zbog toga vam želim uputiti nekoliko poruka.

Želim kazati da svatko ima pravo na svoje mišljenje i ja to prihvaćam, dovoditi u pitanje istinitost mojih tvrdnji i to prihvaćam samo iz razloga jer su to Pupovčevi podrepaši.

Poštovani, za sve što sam iznosio, što iznosim i što ću u sljedeća četiri nastavka iznositi imam dokaze, pretežno originalne koje sam sakupljao godinama, originalne godišnje izvještaje, novinske članke, izjave i fotokopije na koje Pupovac nikada nije odgovarao niti ih demantirao. To je znak prešutnog prihvaćanja da je sve istinito.

Preko 17 godina ja sam s ljudima paćenicima svih nacionalnosti, naslušavši se tužnih i tragičnih priča, dozvoljavam da mi poneki ne vjeruju, za sada nisam ničija žrtva, nitko mi ne prijeti, a što nije isključeno da će toga i biti, spreman sam na sve. Hvala svima koji me bodrite, koji se ponose mojom hrabrošću, znajući da ispred sebe imam bešćutno bezosjećajnog čovjeka koji gazi i kosi sve koji mu stoje na putu, a ja obećajem da idem do kraja.

Mnogi žele kontakt, možemo ga uspostaviti putem naše email stranice www.nvsh.hr i mail adrese [email protected].

Na kraju u nastavku 3, nova pitanja: zašto je i samovoljno izmijenjen legalni nadzorni odbor na toj famoznoj skupštini, je li taj lažni nadzorni odbor predočio skupštini lažni izvještaj (posjedujemo original), kako i zašto je DORH i zamjenica otezala krivični postupak (imamo originale), je li u navedenim donacijama sadržan kriminal i koliki (radi se o milijunima – posjedujemo konačni tekst izvornog dokumenta), tko je Pupovca instalirao ovdje i zašto, kako je maknut Đukić, tko stoji iza Pupovca i zašto pa neshvatljivo je li to zaista istina, kakva je uloga Tolnauera ………….?

Iza trećeg nastavka slijede četvrti, peti, šesti…

Porezni obveznici, vaše snažnije negodovanje ubrzo će mijenjati bit, a mnogi se već poduže pitaju postoji li u ovoj državi DORH, USKOK, PNUSKOK, Državna revizija…

Za sada nemamo odgovora!!!!

Nenad Vlahović, mag. iur – predsjednik Srpske pravedne stranke u Republici Hrvatskoj, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj i redovni sudac Nacionalnog etičkog sudišta Hrvatske

Izvor: Dnevno.hr