IKEA

Kompanijama Ikea, Rimac Automobili i Procter & Gamble je tvrtka za zapošljavanje Moj Posao dodijelila nagrade jer su se u njezinu istraživanju pokazale kao najbolji poslodavci u Hrvatskoj u 2014. godini.

U istraživanju, koje tvrtka Moj Posao povodi još od 2007., ove je godine sudjelovalo gotovo 3.000 zaposlenika, koji su odgovorili na 80 pitanja u vezi s radnim uvjetima, korporativnom komunikacijama, organizacijom rada, lojalnošću zaposlenika, međuljudskim odnosima i slično.

Na temelju odgovora, u kategoriji velikih tvrtka kao najbolji poslodavac proglašena je Ikea Hrvatska, a slijede dm-drogerie markt i GRAWE Hrvatska.

U kategoriji srednjih tvrtki najboljom je proglašena kompanija Rimac Automobili. Na drugo je mjesto plasirana tvrtka Degordian, dok je DHL International treća na listi, prenosi HRT.
Tvrtka Procter & Gamble za trgovinu proglašena je, pak, najboljim poslodavcem u kategoriji malih tvrtki, a slijede Nanobit i Rhea.

Neovisno o veličini tvrtke, najbolje ocijenjena kategorija je lojalnost zaposlenika, a slijede radni uvjeti i međuljudski odnosi. Gledano prema tvrtki, najviša ocjena u istraživanju je za područje lojalnosti u tvrtki Rimac Automobili. Druga najbolja ocjena dolazi iz iste tvrtke, i to za radne uvjete.

Među velikim tvrtkama najbolja ocjena je ostvarena u kategoriji ‘lojalnost zaposlenika’ i nju odnosi tvrtka dm-drogerie markt. Kod malih tvrtki najbolje su ocijenjeni radni uvjeti, i to u tvrtki Nanobit.