milan bandić na slobodi mila horvat sandra perković jelušić ljuština

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon izlaska na slobodu neće smjeti “uspostavljati i održavati vezu” sa svjedocima. Među njih 180 su i neka zvučna imena poput novinarke HTV-a Mile Horvat, atletičarke i Bandićeve gradske zastupnice Sandre Perković, bivšeg metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba, šefice zagrebačke Turističke zajednice Martine Bienenfeld… Među svjedocima su i pročelnici najbitnijih gradskih ureda, poput onog za financije.

Nakon što je na račun Županijskog suda u Zagrebu sjelo 15 milijuna kuna koje je Bandić uspio sakupiti u kratkom roku sudac je zagrebačkom gradonačelniku izrekao mjere opreza kojih se mora pridržavati nakon izlaska iz Remetinca: zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa svjedocima te zabranu obavljanja službenih dužnosti.

Tportal neslužbeno doznaje da je na listi Bandićevih svjedoka sadašnji saborski zastupnik SDP-a i nekadašnji Bandićev bliski suradnik i zamjenik Ivo Jelušić. Među svjedocima je i Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, Vesna Majher, šefica financija Bandićeve predsjedničke kampanje, bivši šef Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba i bivša Bandićeva zamjenica…

Na popisu je i Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, potom Davor Jelavić, bivši pročelnik Gradskog ureda za izgradnju, njegov nasljednik i sadašnji pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić. Na popisu je i ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh Duško Ljuština, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo, šefica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Na popisu svjedoka su i atletičarka Sandra Perković, zastupnica s Bandićeve liste u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, te novinarka HTV-a Mila Horvat. Njih dvije su na popisu svjedoka jer se sumnja kako su Bandić i njegov suradnik Miro Laco zlorabili službene automobile kako bi Horvat prevezli na liječenje u Beč, a Sandru Perković vratili s priprema u Istri na glasanje u Skupštinu.