beus richembergh

Bivši HNS-ovac i dugogodišnji saborski zastupnik Goran Beus Richembergh rođen je 31. srpnja 1965. u Splitu kao Emir Tito. Rođen je u obitelji oca Tiro Edhema i majke Marije Beus. Kao dijete dobiva majčino prezime, a s napunjenih 20 godina dodaje si (izmišlja) njemačko prezime Richembergh (prema dostupnom dokumentu).

Ime Edhem Tiro navodi se među osumnjičenima za ratni zločin nad civilima u logoru Silos, piše Hrsvijet.net. Istraga protiv njega i drugih 455 osoba obustavljena je 2013. godine, pišu Nezavisne novine. Silos je koncentracijski logor kojim je upravljala muslimanska Armija BiH od 1992. do 1996. godine, a koji se nalazio u prijeratnom žitnom silosu u naselju Tarčin, općina Hadžići pored Sarajeva. Pitanje je li osumnjičeni Edhem Tiro zaista otac poznatog ultraljevičara Beus Richembergha nije službeno razjašnjeno, no, mnogi mediji u Hrvatskoj i BiH potvrđuju ove navode.

Od srpnja ove godine Goran Beus Richembergh član je stranke Građansko liberalni savez.

Beus Richembergh nalazi se na čelu Hrvatsko-turske udruge prijateljstva putem koje zastupa i lobira za turske interese na području Republike Hrvatske. U Saboru obnaša dužnosti člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, člana Odbora za međuparlamentarnu suradnju, člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Nakon presude hrvatskoj šestorki u Haagu i protestnog samoubojstva generala Praljka, Beus Richembergh bio je najglasniji protivnik održavanju minute šutnje za preminuloga generala. “Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac”, napisao je zastupnik stranke GLAS.

Izvor: Narod.hr/Hrsvijet.net/Nezavisne novine