željko dolački

Iz Ured načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog, u zgradu MUP-­a u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, nepoznati lopovi ukrali su 280. 000 eura i oko dva kilograma zlata.

Novac i zlato zaplijenjeni su prije dva mjeseca na području Slavonije od čovjeka prezimena Ivić, koji se bavi trgovinom otkupom i prodajom zlata.

Ovo nije prvi slučaj krađe iz sjedišta MUP-a. U prosincu 2013. izbio je skandal kad je optuženom dileru trebalo vratiti zaplijenjeni novac – oko 108.000 kuna –  ali je novac, inače dokazni materijal, nestao iz MUP-a. Zaključeno je da su za njegov nestanak odgovorni inspektori koji su radili na slučaju.

Željko Dolački je i prije ove provale bio optuživan za podmetanja i nepravilnosti u radu te je protiv njega vrijeme vođen disciplinski postupak, a on je duže vrijeme bio pod suspenzijom da bi  2000. bio otpušten iz MUP-a.

U policiju se vratio 2003., devet godina radio je u Sisku, a načelnikom Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke imenovan je u studenom 2012.godine. Slovio je kao pouzdanik i miljenik bivšeg ministra Ranka Ostojića.

Željku Dolačkom, načelniku Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta prije izbijanja ovog slučaja, bila je najavljena smjena a nakon jučerašnjeg događaja ona je već potpisana.

Ako ostane samo na smjeni?

Sindikat traži smjenu ravnatelja policije

Nacionalni sindikat policije je zbog ovog slučaja u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio smjenu ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zagrebačke.

“Želimo podsjetiti da je u periodu od petka do ponedjeljka  iz prostorija Policijske uprave Zagrebačke, počinjenjem teškog kaznenog djela teške krađe otuđen navedeni novčani iznos od 280 000 eura i 2 kg zlata,  a koji je od građana oduzet prije više od dva mjeseca, ali unatoč obvezi odgovornih nije na zakonit način zbrinut te je zbog propusta u smještaju, nažalost isto bilo povod pojedincu ili više osoba da očito imajući saznanja počine navedeno teško kazneno djelo”, stoji u dopisu Sindikata.

Izvor: Sloboda.hr/Maxportal