ranko ostojić branitelji prijave klemm glogoški

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a kojega mnogi zovu i Ostoja Ranković, najavio je prijave protiv organizatora oba prosvjeda zato jer ih nisu prijavili. “Jedno je kada se organiziraju prosvjedne šetnje, a drugo javno okupljanje, a napokon smo došli i do toga tko su organizatori prosvjeda u Savskoj”, rekao je Ostojić misleći na vođe prosvjednika Đuru Glogoškog i Josipa Klemma.

‘Policija jednako tretirala obje prosvjedne povorke’

Pohvalio je postupanje policije tijekom prosvjeda jer je, tvrdi on, bila čuvar svih prosvjednika bez obzira na to što njihovi prosvjedi nisu bili prijavljeni.

“Što se policije tiče svi koji bi željeli eventualno krv, sukobe, uhićenja, da policijska palica bude dirigentska očito nisu zadovoljni. Međutim ima i druga stvar a to je da policija treba osigurati povoljno stanje reda i mira i u tom djelu incidenta nije bilo. Prilagođavali su taktiku, skretali kolone kako je bilo potrebno da ne dođe do susreta”, poručio je Ostojić.

Podsjetio je da su bili održani i neki drugi prosvjedi ‘koji mnogima nisu simpatični’, a policija ih je sa značajnim snagama osiguravala, pri čemu je naveo primjer Povorke ponosa. Tako će biti i ubuduće i branit ćemo demokraciju i pravo na prosvjed, istaknuo je.

“Ustavno je pravo ljudi da prosvjeduju ma koliko se meni to ne sviđalo”, naglasio je Ostojić dodavši da se ne slaže s prosvjednicima iz Savske ulice, ali mu se ne sviđa ni kada netko ide protiv drugoga prosvjedovati.